Hvordan man opløser bensporer

Hvordan man opløser bensporer

Bonesporer eller knogler i benet er smertefulde og irriterende. Disse små vækst på knoglerne kan forekomme som følge af slidgigt, forkalkede sener eller ledbånd omkring benet eller fra traume til knoglen. Sporerne er normalt ikke smertefulde, men de kan være, når de begynder at forstyrre ledbånd og nerver, der omgiver området.

Gå til din læge og tal med ham om din benspor. Find ud af hvad årsagen er. Hvis det er et calciumindskud, skal du muligvis testes for at se, om sporen har dannet ud af din krops manglende evne til at absorbere calcium. Hvis dette er tilfældet, skal du lave en række tests for at udelukke noget mere alvorligt som nyre- eller knoglesygdom.

Rest området så meget som muligt. Hvis din benspor er på din arm, kan din læge anbefale en slynge. Hvis sporen er på din fod, kan lægen anbefale krykker i en kort periode.

Placer en ispakning på din benspor, når det begynder at gøre ondt. Du kan også tage antiinflammatoriske midler for at reducere smerten.

Forøg dit indtag af calcium og D-vitamin. Ud over kosttilskud, prøv at tage i mad med disse næringsstoffer som ost, mælk og yoghurt.

Hvis det regnes, at din benspor er simpelthen en calciumindskud, blød en brunt papirpose i æblecidereddike. Tag et stykke ud og læg det rundt om det berørte område og fastgør det med et bandage. Lad det gå, indtil sporet er mindre.

Tal med din læge, hvis sporen bliver ekstremt smertefuld. Hvis øget calcium, D-vitamin og æblecidereddike ikke mindsker ansporet, kan det være nødvendigt at fjerne det kirurgisk, hvis det stadig forårsager problemer.

Del:
Kommentarer