Hvordan man laver hjemmelavede termometre

Hvordan man laver hjemmelavede termometre

Det første termometer blev opfundet af Galileo omkring 1593, baseret på forudsætningen om, at luften udvides på grund af varme og kontrakter på grund af kulde. Det var dog først i 1714, at Gabriel Fahrenheit opfandt det første pålidelige kviksølvtermometer, der stadig er i brug i dag. Oprettelse af et hjemmelavet termometer er en sjov måde at få dine børn involveret i videnskab. Brug blot nogle husholdningsartikler, og du måler atmosfæretemperaturen på ingen tid.

Fyld den klare flaske ¼ af vejen fyldt med lige store mængder vand og gnidningsalkohol. Tilsæt mad farve og bland godt.

Arranger lejren omkring åbningen af ​​flasken og læg halmen i midten. Hold halmen fra at berøre bunden og luk åbningen med lerret. Sørg for, at der ikke kommer luft ind i flasken.

Test dit termometer ved at sætte varmt vand i koppen. Placer flasken i koppen og se, da væskeblandingen stiger gennem halmen og derefter falder efter at flasken er fjernet og afkøler.

Skær to linjer ud af midten af ​​indekskortet for at passe til halmen. Markér kortet med linjer, der repræsenterer den temperatur, hvor væsken udvider eller kontraherer. Dette vil gøre det muligt for dig at læse din temperatur.

For at kalibrere dit termometer skal du placere det i vand og få temperaturen på det pågældende vand med et andet termometer. Markér den temperatur på dit papir, der angiver temperaturen. Fjern termometeret og udskift det i varmt vand, og prøv det varmere vands temperatur med et andet termometer. Markér den temperatur. Udfyld resten af ​​tallene til dit termometer for at måle temperaturen.

Del:
Kommentarer