Hvordan man laver faner til tænder

Hvordan man laver faner til tænder

Mennesker, der er utilfredse med deres tænks udseende, har et stort udvalg af muligheder for at forbedre deres smil, fra blegning og arkivering til tandvæv. Dentalfiner, også kaldet laminatfinér eller porcelænfinér, er fingernegle stykker af porcelæn monteret over naturlige tænder og cementeret på plads. De ligner ægte tænder, og proceduren er mindre invasiv end tandudskiftning med implantater eller proteser. I dag er der to hovedmetoder til fremstilling af dentalfiner: Feldspathic teknik og presset-keramisk teknik.

Spørg din tandlæge, hvilken type finér er bedst for dig. Omkostningerne ved de to typer er ens, men presset-keramiske finer er den nyere type og bliver stadig mere almindelige. Kosmetiske tandlæger varierer i deres meninger om, hvilken type finer er passende.

Der skal laves en form af tænderne, der skal repareres. Vinerne vil tilføje tykkelse til tænderne, så tandlægen sender et ægskallet tyndt lag af tanden væk. Normalt sker dette under lokalbedøvelse. Tandlægen fremstiller en form af de indgivne tænder med tandpleje og sender det derefter til et laboratorium med detaljerede noter om patientens mund, bid og hans præferencer for farve, form eller type reparation.

Hvis du vil have små stigninger i tandlængden, har meget mørke pletter eller hvis du ikke vil have meget af dine oprindelige tænder fjernet, skal du vælge den feltspatiske teknik. Disse finér er lavet for hånd. Labbteknikeren maler sammensat porcelæn på formen af ​​dine tænder, lag for lag. Formen afbrændes efter hvert lag, og denne proces gentages, indtil den ønskede form og farve opnås.

Vælg tryk-keramiske finér til større stigninger i tandlængde, mere naturligt udseende, eller hvis du vil udfylde huller mellem tænderne. Disse finér er også lavet i hånden, men teknikernes lag vokser over tænderne i tænderne i den ønskede form og danner derefter en støbning af voks. Vassen smeltes ud af støbningen, og støbeformen sprøjtes med porcelænkomposit ved hjælp af en højtrykshydraulisk pumpe. Teknikeren kan justere farven ved at male i forskellige nuancer af porcelæn.

De færdige finér vil blive cementeret til tandene af tandlægen. Hun vil foretage de nødvendige mindre justeringer af finer ved at indsende den.

Del:
Kommentarer