Hvordan man laver en træ genvinde bue for hånd

Hvordan man laver en træ genvinde bue for hånd

Recurve buer er blevet brugt i århundreder som et alternativ til langbue. De elegante kurver af en recurve bue giver det lige så meget strøm med mindre træ, hvilket gør bugen lettere at ild og transportere. Du kan lave en simpel recurve bue hjemme, men du bliver nødt til at sætte tid i arbejdet og forblive patient.

Trin 1

Marker det nøjagtige center af brættet, der måler 5½ fod med 3 tommer med din blyant. Placer en "X" på denne placering på begge sider af brættet, så du ikke behøver at finde den igen senere. Markér 3 tommer over og under denne placering for at angive, hvor greb på din bue vil være. Hvis du har større end gennemsnitlige hænder, skal du måske justere denne måling i overensstemmelse hermed.

Trin 2

Brug raspen og filen til at forme din bue. Du vil have bue til at være 5/8-tommer tyk på grebsområdet og 3/8-tommer tykt overalt ellers. Juster bredden af ​​bågen, indtil den er 2½ inches ved grebet og ½ tommer i hver ende. Både bredden og tykkelsen af ​​bue skal gradvist aftage fra grebet til spidserne, og denne aftagning skal være lige over og under grebet. Når man ser på profilen på din bue og begge sider ser og føler selv, ved du, at du er færdig med at forme.

Trin 3

Brug filen til at forme grebet af din bue, så den passer til din hånd. Det skal være behageligt at håndtere.

Trin 4

Brug den manuelle sav til at skære en kurve ind i brættet, der måler 2 fod med 4 fod. Denne kurve skal strække bordets længde og bredde. Bestræbe sig på at gøre kurven så lige som muligt.

Trin 5

Fyld gryden med vand og læg den på komfuret. Gryden skal være stor nok til at nedsænke halvdelen af ​​bågen ad gangen. Bring vandet i kog og nedsænk halvdelen af ​​bågen i tre til fire timer. Dette skal gøre den halvdel af bøjningen bøjelig.

Trin 6

Fjern bågen fra vandet og centrer den langs kurven, du skærer. Klip det til kurven. Når du holder den færdige bue, skal bøjens lemmer bøje sig fra grebet væk fra dig og bøje forsigtigt mod dig. Sørg for at du har fastspændt bågen i den rigtige position, da det er meget svært at fjerne kurven, når den er indstillet. Lad bugen klæbes i to eller tre dage, indtil træet er tørt og kurven er indstillet.

Trin 7

Gentag trin 5 og trin 6 til den anden del af bøjlen. Du skulle ende med en bue, der ligner halvdelen af ​​tallet "8", men ikke helt så ekstremt i kurverne mod grebet.

Trin 8

Brug filen til at lave to hak, en i hver ende af bågen. Disse er de nocks, der vil sikre bue streng på plads.

Trin 9

Sand hele bøjlen glat med sandpapiret.

Trin 10

Bind bue streng til en nock. Tag den anden ende af strengen og fastgør den til den anden nock. Stram buenstrengen for at give spænding, trække bugen lidt. Den nøjagtige spænding er op til dig, men du skal nok fyre med det et par gange, før du får det helt rigtigt. Når du gør det, skal du bøje buebåndet og din bue er klar til brug.

Del:
Kommentarer