Hvordan man laver en mellembenet dunk

Hvordan man laver en mellembenet dunk

Dunking i basketball er meget udfordrende for dem, der ikke er høje. Stadig, med træning kan endnu kortere mennesker lære at dunk. En mellem-ben-dunk tilføjer et niveau af kompleksitet, som sjældent udføres med succes af amatør atleter. Dunken, når den udføres korrekt, har spilleren hoppet ind i luften og passerer bolden mellem benene fra den ene hånd til den anden og ind i kurven. Dunk kræver betydelig hængetid, hvilket er basketballparlance for tid brugt i luften efter at have hoppet.

Øv dunken i slow motion først. Kortlæg de trin, der kræves først, før du prøver dunk. Vælg hvilken hånd der vil sætte bolden i kurven, og hvilken fod vil føre hoppet. Test trinene i slowmotion først, og test derefter trinene ved normal hastighed uden en bold for at øve koordinering.

Få en god løbe start. Begynd at nærme nettet fra trepunktslinjen.

Grib bolden ved afgangsstedet med hånden, der ikke vil blive brugt til at dunk. Bolden skal ligge så lavt som muligt på kroppen for at spare tid i luften.

Hop fra hovedfoden et par meter fra nettet. Afstanden varierer med spillerens størrelse og evne.

Spred benene umiddelbart efter start. Hovedbenet skal gå baglæns og det andet ben skal gå videre. Denne holdning kan forventes inden start, hvilket vil gøre det lettere at udføre.

Flyt bolden under og mellem spredte ben, mens du fører føringshånden til den anden side af benene.

Send bolden til den dominerende hånd.

Hæv hånden med bolden så højt som muligt straks og styr det mod kurven. Den arm, der holder bolden, skal være ved maksimal forlængelse, når springets topmøde opstår. Dette hjælper spilleren med at nå kurven.

Dunk bolden i nettet.

Forbered dig på landing, når bolden er i nettet. Kig ned, firkant begge fødder og bøj knæene lidt.

Del:
Kommentarer