Hvordan man kender forskellen mellem MS og arthritis

Hvordan man kender forskellen mellem MS og arthritis

MS og reumatoid arthritis er begge autoimmune sygdomme, og symptomer kan forvirre selv de mest erfarne læger. De to mest almindelige former for gigt er osteoporose og reumatoid arthritis. At kende forskellen mellem MS og rheumatoid arthritis gør hele forskellen, når det kommer til at søge behandling, der lindrer smerte, øger mobiliteten og forbedrer funktion og livskvalitet.

Kig på og føl dine led. Er de betændt? Er de sår og røde. Er de varme Sådanne symptomer er almindelige hos dem, der lider af gigt. Ifølge Mayo Clinic forårsager slidgigt og reumatoid arthritis ledsmerter, ømme led, fælles hævelse og kan forårsage stivhed, især ved opvågning. Personer, der er diagnosticeret med reumatoid arthritis, kan se eller føle røde fuger og støder under huden, især på armene. Reumatoid arthritis forårsager knogletab, eroderet brusk og en fortykning af synovialmembranen. Osteoporose forårsager knoglesporer, ændringer i synovialsækken, der beskytter leddet og ændringer i tykkelsen af ​​synovialforingen. MS-patienter oplever gradvis svækkelse af muskler og følelsesløshed eller prikkende fornemmelser, der er neurale oprindelse, og ikke forårsaget af knogletab. Træthed, delvis svaghed og synstab er almindelige, ligesom skælv og svimmelhed.

Forskning forskellen mellem arthritis og multipel sklerose. Arthritis er oftest en knogle og ledd sygdom. MS er en neuromuskulær sygdom. Mayo Clinic er en stor ressource for dem, der ønsker at lære mere om disse sygdomsprocesser, symptomer og behandlinger.

Kontroller symptomer hos din læge. Symptomer for hver sygdomsproces er forskellige og kan forekomme meget gradvist. Leddgigt, uanset type, forårsager hovedsageligt kedelig, smertende smerte i leddene. MS vil forårsage elektrisk lignende stød af smerte langs enhver nerves vej og i mange typer bevægelser. MS skyldes en degeneration af myelinkappen (en beskyttende ydre belægning) af nerver, hvilket fører til alvorlig smerte i enhver del af kroppen, som myelinskeden er påvirket af.

Besøg din læge for at bestemme en diagnose. MS er svært at diagnosticere, fordi det præsenterer anderledes for hver enkelt person. Det kan tage måneder eller år at diagnosticere MS korrekt. Diagnosen skal komme fra en neurolog. Diagnose for arthritis er ret ligetil og kan bestemmes af en simpel række røntgenbilleder eller andre billeddannelsesteknikker.

Gør handling for at få en diagnose og behandling for din tilstand. At kende forskellen mellem de to sygdomme og forstå effekten og symptomerne på arthritis og multipel sklerose er de første skridt mod diagnose og behandling.

Tips

Vent ikke, indtil symptomerne forværres. Hvis du mener, at du har enten gigt eller multipel sklerose, skal du søge råd fra din læge. Vær præcis, når du beskriver symptomer og hold kontakten med din læge, indtil en diagnose og effektiv behandling tilbydes.

Advarsler

Forsøg aldrig at selv diagnosticere enhver medicinsk tilstand. Søg råd fra en læge til behandling af enhver medicinsk tilstand.

Del:
Kommentarer