Hvordan man kan spise med øjeblikkelige denturer

Hvordan man kan spise med øjeblikkelige denturer

Umiddelbare proteser er dem, der er monteret og lavet forud for udvinding af tænderne og placeret direkte i patientens mund efter ekstraktionen, så patienten behøver ikke at gå tandløs, mens konventionelle proteser fremstilles. En ekstra fordel er, at justering af de umiddelbare tandproteser, som munden helbreder ofte fjerner behovet for konventionelle proteser. Brug af proteser, uanset om de er umiddelbare eller konventionelle, kan udgøre visse udfordringer for førstegangsbrugere, som ikke er vant til, hvordan de føler sig i munden, herunder at tale tydeligt og tygge mad.

Spise med tandpleje

Start med håndterbare madteksturer, rådgiver den amerikanske tandlægeforening. Bløde fødevarer som æg, fisk, kogte grøntsager og hakkede kød er gode valg, når man lærer at spise med umiddelbare proteser. I begyndelsen skal selv bløde fødevarer skæres i bitdele af bit.

Tyg på begge sider af munden på samme tid og ikke bide i mad med dine forr tænder, hvilket kan forårsage proteser at løsne.

Tilføj andre madtekstur tilbage i din kost langsomt, da du bliver mere acclimated til at spise med proteser. Skær mere udfordrende fødevarer (såsom bøf) i små stykker og fortsæt med at tygge på begge sider af munden, rådgiver ADA.

Giv dig selv seks til otte uger for at lære at spise med umiddelbare proteser. The Tenturist Association of British Columbia bemærker, at dette er, hvor lang tid det vil tage dig at træne din tunge, læber og ansigts muskler for at holde proteser på plads under et måltid.

Tips

Rengøring af proteser hver dag er vigtigt for at forhindre plettering, plaque build-up og denture "lugt" (se Ressourcer).

Advarsler

Vær forsigtig, når du spiser varm mad, hårde fødevarer og mad med skarpe knogler eller skaller.

Del:
Kommentarer