Hvordan man kan slippe af med phlegm efter en forkølelse

Hvordan man kan slippe af med phlegm efter en forkølelse

Tykt, ubehageligt slim kan være resultatet af vedvarende bihuleinfektioner eller efterkølelsen af ​​en forkølelse. Uanset hvad, kan nogle selvhjælpsforanstaltninger øge din komfort og hurtig helbredelse. Faktisk vil de tips, der tilbydes her, forbedre din sinus sundhed generelt.

Drik masser af vand. Tykt, langsomt flydende slim er et signal til at drikke mere vand. Den fælles visdom er otte glas vand om dagen, men Mayo Clinic påpeger, at individuelle behov varierer. Selv mild dehydrering, ifølge Mayo Clinic, får dig til at føle dig træt. Og det fører helt sikkert til en fortykkelse af sinus sekretioner. For at være sikker anbefaler Mayo Clinic mellem ni og 13 kopper drikkevarer om dagen.

Tilsæt luftfugtighed til luften. En anden måde at løsne slim er at bruge en fordamper eller luftfugtiggørende middel. Især om vinteren, når forkølelse og bihuleinfektioner er udbredt, går tør indendørs varme i bihuler. Ifølge US Department of Health og Human Services kan en køle-tåge luftfugter eller dampfordamper løsne slim. Det er bedst at bruge vand og helt sikkert, filtre er rene og skimmelfrie.

Vand dine bihule. En anden, mindre kendt tilgang til at lindre pluggede sinuspassager er at anvende sinusvanding. Mayo Clinic foreslår en saltopløsning af ¼ tsk. salt til 2 kopper kropstemperatur vand. Ved hjælp af en pære sprøjte, klem opløsningen i hver næsebor, så lad det strømme tilbage ud fra næseborene. Dette vil berolige irriterede passager og kan hjælpe med at fortynde og fjerne slim. Hvis du har tilbagevendende problemer, kan det være værd at investere i en enhed som en Waterpik eller Interplak med en nasal vanding vedhæftning. Den pulserende virkning har vist sig at forynge beskadigede nasale passager og sinuskaviteter. Hvis din arbejdsplads er særlig tør, skal du bruge en lille klemmepresse af saltvandsløsning, der findes på apoteker (se Ressourcer).

Advarsler

Blæs næse forsigtigt. Noget så enkelt som at blæse din næse hårdt kan faktisk køre slim dybere ind i sinuskaviteterne. Resultatet kan være en stigning i antallet og varigheden af ​​sinusinfektioner.

Del:
Kommentarer