Hvordan man kan slippe af med kalde sår under næsen

Hvordan man kan slippe af med kalde sår under næsen

Koldsår eller feberblærer er forårsaget af herpes simplex virus type 1 (HSV-1). De er fyldt med væske og er smertefulde. Koldsår kan forekomme overalt på kroppen, men findes almindeligvis på næsebor, læber, hage, ydermundområde og under næsen. De kan også forekomme i munden eller på tandkødet. Ved at anvende alle nedenstående metoder kan du på en sikker og effektiv måde behandle kolde sår.

Påfør en koldsårbehandling som campho-phenique under næsen. Denne salve forhindrer infektioner og tørrer koldsår. Det lindrer også enhver smerte og kløe i forbindelse med kolde sår. Påfør det ved de første tegn på forkølelsessår og skurdannelse.

Påfør zinkoxid læbepomade under næsen to gange om dagen eller når det er nødvendigt. Denne medicin kan hjælpe med at mindske symptomerne på forkølelsessår, reducere infektioner og forhindre gentagelser.

Tag en antiviral medicin som Valtrex en gang dagligt. Dette receptpligtige lægemiddel til herpes kan effektivt mindske varigheden af ​​et forkølelsessår. Den sikre og anbefalede dosis til Valtrex er 2 gram, der skal indtages ved de første tegn på forkølelsessår, såsom kløe, prikkende og brændende, og så igen 12 timer senere. Kontakt din læge for at få Valtrex ordineret til dig.

Påfør solcreme lotion til de kolde sår 30 minutter før du går udendørs. Eksponering for sollys vil forværre et udbrud af kolde sår. Brug af sunblock kan forhindre inducerede gentagelser af forkølelsessår. Sørg for at bruge solbeskyttelse med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på 15 og derover. Påfør mere solkrem efter 3 timer, hvis du planlægger at blive udenfor.

Advarsler

Kontakt din læge, inden du prøver selvbehandlinger for kolde sår.

Del:
Kommentarer