Hvordan man kan slippe af med gas i din mave

Hvordan man kan slippe af med gas i din mave

Mavegas kan være pinlig, smertefuld og generel gener. Opblødning, tryk, rystende lyde og mavesmerter er alle symptomer. Følg disse tips for at forhindre overskydende gas fra at danne sig og slippe af med det, når det bliver et problem.

Forebyggelse og fjernelse af mavegas

Reducer dit forbrug af gasfremkaldende fødevarer, såsom bønner, kål, løg, bananer, æbler og fuldkorn. Fjern ikke disse fødevarer sammen, da de er alle meget sunde, men spis dem i mindre mængder. Alle reagerer forskelligt på fødevarer, så vær opmærksom på, hvad der kan forårsage din gas og reducere disse fødevarer. Sørg også for at tygge din mad grundigt og spise langsomt, da dette vil reducere dannelsen af ​​gas.

Drikke pebermynte te eller tag en pebermynte kapsel efter at have spist. Pebermynte hjælper med at udstøde gas fra fordøjelsessystemet.

Drikke ingefær eller kamille te. Disse urter har gasreducerende egenskaber og hjælper med at berolige fordøjelsessystemet. Drikke kaffe efter et måltid kan også hjælpe, fordi kaffe stimulerer mavesyre, hvilket fremmer fordøjelsen.

Tag en aktiveret trækulkapsel over-the-counter. Trækul har vist sig at absorbere ekstra gas, hvilket reducerer mængden, der forbliver fanget i tarmen. Tag det for at reducere gas efter at have spist eller slippe af med gas, når det er blevet smertefuldt eller generende.

Tag et probiotisk tilskud regelmæssigt. Probiotika supplerer de gode bakterier i tarmene, hvilket er afgørende for god fordøjelse. Hvis din fordøjelse er sund, bliver gas mindre problematisk.

Prøv konventionelle lægemidler som Gas-X eller Mylanta for at slippe af med fanget gas. Disse lægemidler indeholder simethicon, som er et opskumningsmiddel, der gør gasboblerne klæbende sammen, så de kan uddrives lettere.

Tag enzym eller lactose tabletter, før du spiser. Disse ikke-receptpligtige lægemidler hjælper kroppen med at fordøje fødevarer, som indeholder lactose, som kan forårsage gas for nogle mennesker. Enzymer hjælper også med fordøjelsen af ​​mange andre fødevarer, der forårsager gasproblemer.

Lig på ryggen og tag knæene i brystet. Dette hjælper med at flytte gasen ned, så den kan uddrives lettere.

Tips

Prøv at reducere stress i dit daglige liv, da dette kan være en stor faktor. Må ikke spise på flugt, fordi spise hurtigt gør det nemt at sluge luft og få dig til at tygge fødevarer delvist, der begge er store årsager til overskydende gas.

Advarsler

Hvis gas er meget vedholdende og sker regelmæssigt, kan det være et mere alvorligt fordøjelsesproblem, og du bør kontakte din læge.

Del:
Kommentarer