Hvordan man kan bære en næse kanel komfortabelt

Hvordan man kan bære en næse kanel komfortabelt

Hvordan man kan bære en næse kanel komfortabelt. Patienter, der lider af KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom), kan ordineres supplerende ilt, der leveres via store iltkoncentratorer til brug i hjemmet eller bærbart iltudstyr, herunder tanke og reservoirer. En fælles klage fra brugere, især dem, der bruger udstyret om natten under søvn, er, at nasekanylen, der bruges til at levere ilt, forårsager ubehag for næse og ører.

Bær en kanyle, så det giver et minimum af ubehag. Næsekanylen er et lille stykke plastrør, der er fastgjort til et større rør, som igen tilsluttes iltbeholderen. Kanylen har to små spidser, der indsættes i næseborene. Hvis knivene er buede, skal de pege nedad i næseborene.

Løft rørene på begge sider af næsen og pass dem over ørerne. Flyt derefter glideren op under hagen for at justere for pasform.

Sæt ubehag i ansigt og næse ved at indpakke selvklæbende hvidt "ondtfri" stof førstehjælpstape rundt om kanylrøret på hver side, fra spidserne helt til det punkt, hvor røret passer over ørerne.

Vik stoffet tape dobbelt tykt på de punkter, hvor røret er i kontakt med ansigtet, hvis røret forlader indrykning eller mærker på ansigtet under søvn. Sørg også for, at røret hviler højt på kindbenene.

Tips

Patienten vil måske have en ekstra kanyle på hånden til at skifte med den tapede, der skal bæres væk fra hjemmet.

Del:
Kommentarer