Hvordan man ikke skader knæ på en elliptisk

Hvordan man ikke skader knæ på en elliptisk

Ellipsetræner anbefales normalt til personer, der har knæsmerter eller har tendens til knæsmerter. Ellipsetræning er blandt de øvelser, der anbefales af Harvard Health for den lave effekt på dine led. Hvis du ikke har knæsmerter, kan en elliptisk hjælpe dig med at holde disse led i høj form. Men hvis du har knæskader, kan du være forsigtig med at hoppe på den elliptiske.

Trin 1

Tal med din læge, hvis du har knæsmerter. For en knætilstand eller skade kan hvile være en bedre mulighed end at træne på elliptisk. Hvis din læge gør dig klar til træning, kan han anbefale antiinflammatoriske lægemidler til at reducere smerte, orthotics til dine sko eller fysisk terapi for at hjælpe med at lindre eller undgå smerte.

Trin 2

Vælg en elliptisk med justerbar skridtlængde. Pedaler med en kort skridt kan få dig til at bøje dine knæ og forårsage knæsmerter og ligamentstamme. En for lang skridt kan forårsage hypertension og smerte i knæets ryg. Juster maskinen til din højde og eksperimenter med justeringen, indtil du finder en skridt, der er den rigtige længde for dig.

Trin 3

Prøv at variere din hælposition. Hvis du oplever smerter, når du holder hælen fastgjort til pedalen, vil hæve hælen lidt, så du kan svinge på fodens kugle og kan reducere stress på knæet. Omvendt, hvis du har knæsmerter med hælen oprejst, kan du holde hælen fast, ved at ændre kroppsmekanik og knæjustering.

Trin 4

Undgå at rette dine ben helt ud. Denne regel gælder for træningscykler og trappere, samt elliptiske træningsmaskiner. Dine ben bør aldrig låse.

Trin 5

Undgå på hinanden følgende dage, hvis du er tilbøjelig til gentagne stressskader, såsom iliotibialbånds syndrom eller hoftebursitis. Tag mindst en dag fri mellem elliptiske træninger for at undgå skader på maven. Hvis du er en løber, kan du også undgå at køre og bruge elliptisk maskine i på hinanden følgende dage.

Trin 6

Lyt til din krop dagen efter en træning. Hvis du er ny til elliptikken eller bruger en anden model, kan du opleve nogle knæsmerter næste dag. Disse bør være midlertidige. Men hvis de vedvarer, er det ikke normalt, og du bør kontakte din læge om at foretage ændringer.

Del:
Kommentarer