Hvordan man identificerer en anden gradbrænding og hvordan man behandler den

Hvordan man identificerer en anden gradbrænding og hvordan man behandler den

Hudforbrændinger klassificeres som enten første-, anden- og tredjegrad afhængigt af deres sværhedsgrad. Af disse klassifikationer er første grad den mindst alvorlige, mens tredje graders forbrændinger kræver øjeblikkelig lægehjælp. Anden grad burns er vanskelig, fordi nogle kan være mindre og behandles hjemme; andre kan være mere alvorlige og vil kræve medicinsk behandling. Når du brænder dig selv, skal du undersøge det brændte område tæt for at bestemme sværhedsgraden, og om det er en forbrænding, du kan behandle dig selv.

Identificer Second-Degree Burns

Se nøje på brændingen for at se, om huden har dannet runde blærer, der er fyldt med klar eller rødfarvet væske. Blister, selvom de er små, er tegn på en anden graders brænde.

Sammenlign farven på det brændte område med farven på den omgivende hud. Hvis brændingen er meget rød med hvide splotches i den, så er det en anden grad en.

Sammenlign den brændte hud med den omgivende hud for at se, om forbrændingen er hævet, hvilket er et andet symptom på en anden gradbrænding.

Behandling af andengradskræfter

Placer det brændte område under koldt rindende vand i 10 til 15 minutter, eller indtil du ikke længere har smerter i området. Du kan også fylde et kar med køligt vand og nedsænke forbrændingen i det, i stedet for at holde din forbrænding under en vandhane.

Pat tørre forbrændingen forsigtigt med et håndklæde, indtil området er helt tørt.

Sæt sterilt gasbind omkring området og fastgør det med medicinsk tape. Anvend ikke regelmæssige klæbende bandager eller andre typer af sårforbindelser til området, da de kan holde fast ved forbrændingen og forårsage smerte, når de fjernes.

Sluk den anbefalede dosis af en smertestillende over-the-counter for at lette smerten og hævelsen, der følger med en forbrænding.

Tips

Mayo Clinic anbefaler, at du søger lægehjælp, hvis din anden graders brænde er større end 3 inches i diameter, eller hvis den er placeret på dine hænder, ansigt, fødder, skinker, lyske eller på en større ledd.

Advarsler

Forsæt aldrig is til en forbrænding, advarer Mayo Clinic, da det kan medføre, at din krop bliver for kold og yderligere kan beskadige den brændte hud.

Desuden siger organisationen ikke at anvende brænde salver eller smør til en anden grad brænde, da en salve kan forårsage infektion. Bryd også ikke åbne blærer, da det vil gøre dem mere modtagelige for infektion.

Del:
Kommentarer