Hvordan man hører din egen hjerterytme uden et stetoskop

Hvordan man hører din egen hjerterytme uden et stetoskop

Tjek din puls uden et stetoskop i ethvert rum, der er stille nok til at høre din hjerteslag. Tjek dit hjerteslag før og efter en aerob træning for at sammenligne hvilepuls til at udøve puls. Patienter med højt blodtryk og hjertesygdomme kan lytte til hjerteslag for at være sikker på, at deres hjerter ikke slår for hurtigt.

Sluk alle lydafspillerenheder i huset, f.eks. Fjernsyn, stereoanlæg og videospil. Kom væk fra alle ure med et hørbart tæppe.

Dæk begge dine ører med hæle af dine hænder under pinkies. Tryk let på dine hænder indad, indtil lyden udefra er blokeret.

Koncentrere dig om at lytte til dit hjerteslag. Medmindre dit hjerte slår hurtigere end normalt, vil det tage et par sekunder at lægge mærke til lyden af ​​det. Denne teknik giver dig mulighed for at lytte til din puls, da den løber gennem dine håndled.

Beregn din puls for at finde ud af hvor mange gange dit hjerte slår per minut. Lyt til dit hjerteslag, mens du ser et ur, der tæller sekunder. Tæl antallet af gange dit hjerte slår i løbet af et interval på 15 sekunder. Multiplicer antallet af beats talt med fire for at få antallet af slag pr. Minut. Ifølge Dr. Edward Laskowski fra Mayo Clinic er hvilepuls for en normal voksen mellem 60 og 100 slag pr. Minut. Konditionerede atleter og folk, der udøver regelmæssigt, kan have hvilende hjertefrekvenser mellem 40 og 60 slag pr. Minut.

Tips

Tjek din puls et par gange om dagen for at bestemme dit gennemsnitlige hjerteslag per minut.

Advarsler

Se en læge, hvis din puls ikke falder inden for det normale område for atletiske eller ikke-atletiske voksne. En puls, der er for lav eller for høj, kan indikere en tilstand, der kræver lægehjælp. Kontakt en læge angående det normale hjertefrekvensområde, hvis du er en patient med en vedvarende tilstand.

Del:
Kommentarer