Hvordan man fortæller vitiligo fra svampe

Hvordan man fortæller vitiligo fra svampe

Vitiligo er en hudlidelse, der rammer 1% af befolkningen. De melanocytter, som pigmentationscellerne bliver svækket eller ødelægges. Ødelæggelsen af ​​disse celler resulterer i tab af pigmentering af huden. Årsagen til vitiligo forbliver ukendt. Selv om der ikke er nogen kur, bliver nye behandlingsmuligheder fortsat undersøgt og udviklet. Svampeinfektioner kan også påvirke farven på de inficerede områder af huden, der kan forårsage forvirring med hensyn til om misfarvning af huden skyldes vitiligo eller svamp. Følg nedenstående trin for at skelne mellem vitiligo og svampehudsinfektioner.

Overhold misfarvning af de berørte hudområder. Er de lettere eller mørkere end den normale hud? Områder påvirket af vitiligo er lettere end normal hud og kan have et fuldstændigt tab af pigmentering, så de bliver hvide. Hudområder, der er ramt af svampeinfektioner, kan forekomme lysere eller mørkere end den normale omgivende hud.

Undersøg tekstur af den berørte hud. Vitiligo påvirker kun hudens farve. Teksturens struktur forbliver den samme. Det påvirkes ikke. Hud påvirket af svampeinfektion kan blive rød og betændt omkring grænserne. Den inficerede hud kan også blive tyk og flaky.

Bemærk, om kløe på den berørte hud opstår. Mens kløe måske nogle gange kan opstå med vitiligo, er kløe normalt ledsaget af andre symptomer såsom rødme og flakhed i en svampeinfektion.

Vær opmærksom på, om mere end en bekendt person har udviklet en ændring i hudpigmentering og / eller andre symptomer. Vitiligo er ikke smitsom, derfor kan den ikke overføres gennem deling af personlige genstande. Svampehudsinfektioner kan opstå ved kontakt med inficerede genstande eller områder som brusekabiner og skabsrum. Atletens fod er kun en af ​​flere typer svampehudsinfektioner, der kan overføres på en sådan måde.

Kig efter tegn på skalhed, tør hud, flakiness, irritation og betændelse samt kløe, rødme og misfarvning, når du forsøger at identificere en svampehudsinfektion. En kombination af disse symptomer vil normalt være til stede i en svampesinfektion, mens vitiligo er karakteriseret ved depigmentering og mulig kløe.

Del:
Kommentarer