Hvordan man fortæller, om du har pinworms eller trådorm

Hvordan man fortæller, om du har pinworms eller trådorm

Pinworms, også kaldet trådorm og sædorm, er parasitter, der inficerer kroppen, når du ubevidst rører deres æg og indtager dem. MedlinePlus siger kvindelige pinworms inficerer kroppen ved at rejse gennem fordøjelseskanalen og lægge æg i nærheden af ​​anus og vaginal regionen. KidsHealth siger pinworms (trådorm) ser ud som små, hvide, tynde trådstykker, men æggene er for små til at se uden et mikroskop. Selvom børn normalt får pinworms, er voksne også modtagelige, fordi de overfører fra person til person og fra berøring af inficerede genstande. Pinworm infektioner er ofte asymptomatiske; Du kan dog opleve nogle ubehagelige symptomer.

Kontroller udslæt forårsaget af ridser og hudirritationer. Pinworms forårsage kløe i anus og vaginal regionen, ifølge National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Kløe opstår normalt om natten, hvilket gør det svært at få en god nats søvn og forårsager hududslæt fra konstant ridser. Hvis du ikke kan se din bagside, skal du få nogen til at hjælpe dig med at kontrollere området.

Se efter orme i toilettet og i dine undertøj. KidsHealth siger pinworms lever i tarm og tyktarm og forlader kroppen via fordøjelseskanalen. Hvis du har en pinworm infektion, vil du se orme på toilettet efter brug af toilettet. Parasitterne vises også på undertøj, når du vågner om morgenen.

Udfør lommelyktesten om natten. PubMed Health foreslår at gøre lommelyktesten som det første diagnostiske værktøj til at kontrollere pinworms. Du skal skinne en lommelygte i det rektale område for at se om orme kommer ud af åbningen. Hvis du ikke ser orme første gang du tager testen, skal du gøre det to eller tre gange for at sikre, at ingen orme vises.

Tag båndtesten for at kontrollere tilstedeværelsen af ​​pinworm æg. PubMed Health siger at tage et 1-tommers stykke cellofan tape og tryk den klæbende side på anus. Overfør båndet til et glasskinne med den klæbende side nedad. Du må muligvis gøre testen to eller tre gange, før du får et betydeligt antal æg.

Tag dias til din læge, så han kan undersøge prøven under et mikroskop. Vær forberedt på at fortælle din læge, hvor længe du har oplevet kløe, omfanget af dine symptomer og hvis der opstår symptomer om natten. Mayo Clinic siger læger vil gerne vide, om du er omkring børn, og hvis andre familiemedlemmer har de samme symptomer.

Tips

Tip 1: Hvis en person i familien har en infektion, behøver alle i husstanden behandling for at slippe af med orme og forhindre dem i at vende tilbage. Tal med din læge om medicin og receptpligtige lægemidler til milde infektioner, der er tilgængelige hos dit lokale apotek. Tip 2: Tag et brusebad for at reducere mængden af ​​æg omkring anusen. Tip 3: Forældre bør skære deres børns negle for at modvirke ridser og få æg under fingrene. Tip 4: Udfør god hygiejne for at forhindre infektioner, herunder vaskehænder efter brug af badeværelset og før du spiser og ikke bidder negle. Tip 5: Du skal vaske lagner, tøj, håndklæder og andre klæder i varmt vand for at dræbe eventuelle resterende æg.

Del:
Kommentarer