Hvordan man fortæller forskel mellem håndledsprævning og fraktur

Hvordan man fortæller forskel mellem håndledsprævning og fraktur

Både forstuvninger og brud kan være yderst smertefulde, og begge kræver lægehjælp. Men med en forstuvning er der kun brug for en familielæge, hvor der som en brudt knogle har brug for særlig opmærksomhed, en kast og muligvis kirurgi. Der er et par måder at fortælle de to fra hinanden og to forskellige måder at behandle knoglen på, før man søger lægehjælp eller inden lægehjælp ankommer.

Sådan Spot en forstuvning

I en forstuvning vil muskelen eller leddet skade, ikke benet. I mange tilfælde er det imidlertid svært at skelne mellem i ekstrem smerte.

Der vil blive hævelse eller blå mærker omkring det område, der er sprained. Du vil stadig være i stand til at bevæge håndleddet, men det vil medføre stor ubehag at gøre det.

Det forstuvede håndled kan være rødt og endda føle varme åbne blodkar under huden kan give afkald på følelsen af ​​svag varme.

Behandl en forstuvning

Påfør en ispakning eller en lynlåspose, der er fyldt med is til forstuvningen straks.

Komprimere forstuvningen med en Ace bandage. Hold bandagen tæt omviklet omkring forstuvningen i to dage. Fortsæt med at anvende is til området også.

Hold skaden hævet over hjerte niveau for at mindske hævelsen.

Sørg for, at den sårede hviler, ingen aktivitet skal udføres, mens håndleddet helbreder. At være involveret i tunge aktiviteter som løft, sport eller motion kan gøre skaden meget værre.

Hvis der ikke sker fremskridt inden for en uge, søg lægehjælp.

Sådan spot en fraktur

I de fleste brudskader vil den tilskadekomne høre eller føle sig "snap".

Der vil være meget hævelse omkring benet. Der kan også være blå mærker.

Arm, håndled eller hånd vil ikke kun være utrolig smertefuldt at røre ved, men bevægelse af håndleddet vil være næsten umuligt.

I meget ekstreme brud kan knoglen trænge igennem huden. I disse tilfælde kan der være meget blod og knoglen vil være synlig.

Behandl en fraktur

Søg lægehjælp straks. Ring en ambulance eller kør den skadede til hospitalet. Hvis knoglen har trængt gennem huden, er det normalt nødvendigt med kirurgi for at nulstille knoglen og sy huden.

Påfør en ispakning til det ødelagte håndled. Hvis knoglen har trængt ind i huden, skal du også trykke på blødningsområdet med en gasbind eller et rent håndklæde.

Læg op to 12-tommers træ linjer ved siden af ​​håndleddet i håndledets aktuelle position - forsøg ikke at bevæge håndleddet eller knoglen. Pad håndleddet med små håndklæder, og luk håndleddet meget forsigtigt med en Ace bandage.

Uanset hvor bruddet er, skal du holde den tilskadekomne liggende, mens du venter på, at lægehjælp kommer frem.

Advarsler

Hvis en brudt knogle har brudt gennem huden, skal du IKKE forsøge at skubbe knoglen tilbage i huden. Dette vil medføre alvorlig smerte og omfattende skade.

Del:
Kommentarer