Hvordan man forstår Peloton i Tour de France

Hvordan man forstår Peloton i Tour de France

Ordet peloton betyder "flyvende bold" på fransk. Pelotonen i enhver cykel løb er hoveddelen af ​​ryttere. I Tour de France, som er et af de mest prestigefyldte cykel løb i verden, kan pelotonet omfatte hele 200 ryttere afhængigt af feltet. Ordet kan også henvise til den globale krop af professionelle cyklister generelt. Pelotten kan adskilles i to eller flere grupper, selvom det normalt kun sker på klatrer.

Pelotonen er grundlæggende dannet for at modvirke vindmotstand. Rytterne på forsiden af ​​pakken bryder vinden for rytterne bagved, hvilket gør det betydeligt lettere for dem at køre. Efter en kort tid vil de førende ryttere falde i en kæde for at spare deres energi. Ryttere skiftes på forsiden, selvom holdlederne sjældent vises der.

Det er bedre at køre i nærheden af ​​pelotonets front end at være i bagenden af ​​pakken. Dette kan virke kontraintuitivt, men det handler om kontrol. Hastighedsændringer nær fronten forstørres jo længere tilbage i den peloton, du går.

Ryttere med høje forhåbninger til løbet eller den enkelte scene vil også have tendens til at holde sig til forsiden. De vil have bedre synlighed og vil bedre kunne reagere på angreb eller problemer.

Hvis en rytter falder i pelotonen, vil de sandsynligvis tage en række andre cyklister ned med dem. Tusindvis af ryttere kan falde. Dette er en anden grund til, at de bedste ryttere bliver tæt på forsiden.

Del:
Kommentarer