Hvordan man forstår Golf Scores

Hvordan man forstår Golf Scores

Nogen ny til golf kan have en vanskelig tid at forstå, hvordan sporten er scoret på grund af nogle forvirrende vilkår og de forskellige konkurrencedygtige formater. Men ved at få en grundlæggende viden om nogle af disse vilkår og scoring metoder kan en person forstå golf scores.

Hvordan man forstår Golf Scores

Bekendtgør dig med begrebet par. Par er det udtryk, der bruges til det samlede antal skud, en vellykket spiller skal slå for at få bolden fra tee ind i hullet. Længden af ​​et hul er en stor faktor ved at bestemme dens par: de længste huller er normalt par 5s, mellemrums hullerne er normalt par 4s, og de korteste huller er normalt par 3s. Par tager altid i betragtning, at en spiller vil have brug for to putts en gang på grønt. For eksempel afspejler en par 5, at en spiller skal kunne nå grønt i tre skud og derefter tage to putts.

Lær de vilkår, der beskriver andre point end par. Betegnelsen bogey bruges, når en spiller har brug for mere end de tildelte streger (par) for at afslutte hullet. Et slag mere end par er en bogey; to slag mere er en dobbelt bogey, tre slag mere er en tredobbelt bogey, og så videre. Når en spiller har brug for færre end de tildelte strejker for at afslutte hullet, anvendes en række vilkår. En bold, der går ind i hullet på skuddet fra tee, er en hole-in-one. En albatross er tre skud bedre end det huls par: en score på to på en par 5, for eksempel. En ørn er to skud bedre end par: sådan som en tre på en par 5. En birdie er et skud bedre end par: en fire på et par 5. Mens betingelserne bruges til at beskrive hvordan golfspilleren gik på hulet, deres score optages altid som antallet af slag, de tog for at fuldføre hullet.

Husk at i slagtilfælde spiller antallet af slag, en spiller tog på hvert hul er tilføjet sammen for at producere slutresultatet for runden. Jo færre strøg jo bedre. En typisk golfbane har et par mellem 70 og 72, hvilket betyder at dette er det antal, der produceres, når parserne til de 18 huller sættes sammen. En spiller, der skyder en 67 på et par 72 kursus, siges at være "5 under" for runden. En 72 ville blive beskrevet som "lige par". En runde, hvor 77 slag var nødvendige for at afslutte kurset ville blive identificeret som "5 over."

Vær opmærksom på, at når man ser en professionel golfturnering, er en spillerens endelige score de samlede strejker, der er nødvendige fra hver runde spillet. Størstedelen af ​​professionelle turneringer består af fire runder, hvilket betyder at 72 huller vil blive spillet. Parret til kurset skal multipliceres med fire for at se, hvad "lige par" ville være. Så for eksempel på et par 72 kursus vil en fire dages score på lige par være 288. En spiller, der er 11 under, vil for eksempel have skudt en 277 for de fire dage på banen. Når man ser på en turnering, husk at en spillerens score vil blive omtalt på fire måder: hans forhold til par bare i den runde; hans kumulative forhold til par for turneringen (alle runder spillet indtil videre), hans score for den runde og hans kumulative score for turneringen.

Husk, at i hvert match er hvert hul værd at være et enkelt punkt. Den spiller eller side der har den laveste score på et hul, siges at have "vundet hullet." Hvis siderne gennemfører hullet i samme antal slag, siges hullet at være "halveret". En spiller eller sidens faktiske numeriske score for et hul er ligegyldigt. Match play scoring kan være forvirrende af to grunde. For det første fordi det altid er en løbende total. Hvis spiller A vinder de to første huller, er spilleren 2-op. Hvis spiller B vinder det tredje hul, vil spiller A være 1-op. Tænk på det, da spiller A er 1 hul på spiller B. Hvis spiller B derefter vinder et hul, vil de to spillere have vundet det samme antal huller, og kampen vil være "alle firkantede". For det andet kan en matchspil score henvises til to måder afhængigt af om der henvises til lederen eller traileren. Hvis spiller A vinder de to første huller, siges han at være 2-op. Hvis man taler om spiller B efter de to første huller, er spilleren 2-ned.
Kampen slutter, når den ene side har formået at vinde flere huller, end der er huller tilbage til at blive spillet. For eksempel kan en side, der går op af to huller, der kommer til det 18. hul, ikke tabe. Kampen er forbi, og den side siges at have vundet "2 og 1", der angiver, at det var to huller med kun en til at spille.

Indse, at en turnering, der bruger Stableford System-præmierne, peger på spillere baseret på, hvordan et hul blev spillet. I dette system, som sjældent anvendes af fagfolk, får en golfspiller et bestemt antal point for en par, en birdie og en ørn og så videre. For eksempel er i nogle versioner af Stableford-systemet et par værd at et punkt, en birdie er to værd, og en ørn værd tre point. Bogeys kan få ingen point værdi, eller de kan få en negativ værdi, med en dobbelt bogey værd minus to punkter for eksempel. Husk at med Stableford System matcher de højeste point vinder.

Del:
Kommentarer