Hvordan man dræner væske fra en knæ

Hvordan man dræner væske fra en knæ

Knæet er den største led i menneskekroppen og er berygtet til skade på grund af den komplekse natur af de bevægelser, den gør, og stresset varer det. Knæskallen er ikke "fast" til over- eller underbenet, men snarere "flyder" i et netværk af bløde væv, sener og ledbånd. Fordi knæet kan vride, rotere, bøje og rette sig, holder det bunden af ​​det meste af trykket under hårde fysiske aktiviteter. Når skaden opstår, er knæets første reaktion at svulme. Denne hævelse kan blive ret ekstrem, og det kan være nødvendigt at blive aspireret for at hjælpe den fælles helbredelse.

Gå til læge. Kun en læge bør udføre denne procedure. Aspiration indebærer punktering af den fælles kapsel, og hvis det gøres ukorrekt, kan der forekomme skade såvel som dødelig infektion. Resten af ​​trinnene er rettet til læger, der lærer proceduren.

Vask hele knæleddet med Betadin-opløsningen. Fra midten af ​​shin til midten af ​​låret skal du skrubbe huden grundigt med rensemidlet og klap tørre med sterilt gasbind.

Sprøjt injektionsstedene med en alkoholpude og indsprøjt lokalbedøvelsen i området omkring knæleddet. Sørg for, at området er tilstrækkeligt følelsesløs ved at anvende nogle smertefulde stimulanser til området uden følelse.

Indsæt bore nålen (20 gauge) i midten af ​​knæleddet og træk langsomt stemplet tilbage for at fjerne overskydende væske. Manipulere knæet for at få så meget af væsken som muligt. Det kan være nødvendigt at skifte sprøjter, hvis man fyldes op.

Fjern forsigtigt boreålen, og vat den med alkohol. Påfør et tryk på injektionsstedet i et par minutter, og påfør derefter en steril dressing.

Tips

Hold dig væk fra knæet i mindst 24 timer efter denne procedure for at gøre det muligt for dig at komme helt tilbage.

Advarsler

Forsøg aldrig at gøre dette selv under nogen omstændigheder, eller lad nogen undlade en læge at udføre denne procedure.

Del:
Kommentarer