Hvordan man bliver en værtsby til OL

Hvordan man bliver en værtsby til OL

Hvert fjerde år ser mennesker rundt om i verden i fascination, da atleter løber hurtigere, kaster længere og hopper højere end alle andre. I to uger konvergerer verden på en by for at tage de olympiske lege. Men processen med at vælge den olympiske by begyndte over ni år før, da byen indgav en ansøgning om officielt at være vært for de olympiske lege. Forstå 2-faseprocessen til at blive en værtsby for de olympiske lege.

Fase 1: Anvendelse

Informere den internationale olympiske komité i den ansøgende by. National Olympic Committee informerer den internationale olympiske komité for en værtsby. Fristen fastsættes to år forud for den faktiske udvælgelse af en by.

Indsamle betaling og underskrifter af ansøgerens accept. Betalingen til at afgive et officielt bud er $ 150.000. Disse handlinger finder sted et par uger efter den første anmeldelse, med en frist fastsat af Den Internationale Olympiske Komité.

Deltag i et informationsseminar. Dette leveres af Den Internationale Olympiske Komité for alle ansøgende byer. Derefter arbejder ansøgerbyerne for at udfylde et spørgeskema indeholdt i "Kandidat Acceptance Procedure" -filen. Disse skyldes ca. tre måneder efter seminaret. De stilte spørgsmål vedrører økonomi, støtte fra statslige og nationale regeringer, spillesteder, planlægning, markedsføring og transport. Nogle få eksempler på spørgsmål er: "Hvad er lovene i dit land, der bekæmper doping i sport?" "Hvilke økonomiske forpligtelser har du fået fra din lokale, statslige eller nationale regering?" og "Beskriv dit koncept for en olympisk landsby."

Afventer gennemgangen af ​​Den Internationale Olympiske Komité. I en periode på ca. 6 måneder gennemgår og evaluerer Den Internationale Olympiske Komité og de olympiske eksperter ansøgningerne fra alle byer. Ansøgninger vurderes ud fra offentlig støtte, offentlig mening, generel infrastruktur, sikkerhed, spillesteder, indkvartering og transport. Udvalget betragter en bys potentiale til at organisere en succesrig olympisk spil.

Lyt til meddelelsen om kandidatbyer. Efter vurderinger og undersøgelser mødes Den Internationale Olympiske Komité og direktionen for at acceptere kandidatbyerne til en olympisk spil. Dette sker ca. 15-16 måneder før den endelige værtsbybeslutning er truffet.

Fase 2: Kandidatur

Opret et emblem. Hver kandidatby skaber et emblem, der repræsenterer deres olympiske bud og olympiske lege. Dette emblem bliver et symbol på de olympiske lege i deres by. Oprettelsen af ​​dette emblem kan forekomme på ethvert tidspunkt i den olympiske budproces.

Overhold de nuværende olympiske lege. Succesfulde kandidater vil se førstehånds driften af ​​en olympisk spil, da de besøger de olympiske lege, der afholdes samme år.

Komplet kandidaturfil. Dette indebærer detaljerede spørgsmål om, hvordan de olympiske lege vil påvirke en by eller region, hvordan en by planlægger at finansiere en olympisk spil og vigtige vejrinformationer for foreslåede olympiske datoer. Det aktuelle spørgeskema indebærer over 150 sider med spørgsmål. En prøveudtagning af spørgsmålene er: "Forklar hvordan din vision om de olympiske lege passer ind i din by / regions langsigtede planlægningsstrategi." "Giv en overordnet kommunikationsplan, herunder tidslinjer og budgetter." og "Beskriv din motivation bag valget af placering af centrale olympiske infrastruktur." Andre spørgsmål fokuserer på at levere de maksimale, gennemsnitlige og minimale daglige temperaturer samt den gennemsnitlige luftfugtighed de sidste 10 år i byen. Spørgsmål om sundhedspleje og transport er også inkluderet.

Værtsbesøg og afventer analyse af kandidatfiler. Evalueringskommissionen foretager stedbesøg hos kandidatbyerne og gennemfører en analyse af kandidatbyens sagsakter. Efter afslutningen udsender den en rapport til alle medlemmer af den internationale olympiske komité. Den Internationale Olympiske Komités bestyrelse forelægger en endelig liste over kandidatbyer, der skal afgives af Det Internationale Olympiske Udvalgs møde.

Afventer sløret i en værtsby. Ca. 7 år før de olympiske lege optræder, stemmer den internationale olympiske komités møde og annoncerer, hvilken kandidatby der med succes har bragt til de olympiske lege. Meddelelsen sker i en neutral by, hvor landet eller byen ikke byder på OL.

Del:
Kommentarer