Hvordan man behandler mundsvampe

Hvordan man behandler mundsvampe

Mundsvamp kan skyldes en række forskellige tilstande som et svækket immunsystem. Orale svampeinfektioner kan skyldes en gær, der hedder Candida, hvilket får din tunge til at blive belagt med et tungt hvidt materiale, der kan skrabes af. Før din læge kan anbefale en behandlingsplan for mundsvampen, skal han beslutte, hvorfor du har det. Han skal også behandle den bagvedliggende årsag. Der er trin du og din læge kan tage for at behandle mundsvamp.

Besøg din læge. Din læge skal evaluere typen og årsagen til mundsvampen, før han kan foreslå behandling. Der er forskellige typer af orale svampeinfektioner og forskellige årsager. Han vil også behandle den underliggende årsag til infektionen. Din læge kan anbefale blodprøver, og han vil muligvis tage en prøve af oral svamp og sende den til laboratoriet til analyse.

Spørg din læge om at ordinere antifungal medicin. Antifungal medicin kommer i tabletter, pastiller eller flydende form, hvor du svever den rundt om munden og derefter svelger den.

Spis yoghurt. Spise yoghurt, der er usødet, kan hjælpe med at genoprette normal kropsflora, der kan hjælpe med at mindske infektionen. Det vil dog ikke ødelægge svampen. Sørg for, at yoghurt ikke sødes, fordi sukkeret kan gøre mundsvampen værre.

Tag acidophilus kapsler. Disse kosttilskud hjælper også med at genoprette floraen tilbage til normale niveauer og kan hjælpe med at mindske svampen i munden. Spørg din læge om acidophilus-tilskud, før du begynder at tage det.

Skyl med varmt saltvand. Rør i en 1/2 tsk. salt i en kop lunkent vand. Swish det omkring din mund og spyt ud. Svæv ikke saltvandet. Saltvandspulver hjælper med at lindre mavesmerter, der er almindelige med mundsvamp.

Tips

Opretholde god mundhygiejne. Stop ikke med at pudse og tandtænde tænderne, fordi du har en svampeinfektion. God mundhygiejne er yderst vigtig.

Advarsler

Hvis du får øget mavesmerter, blødning eller hvis du har feber, skal du straks kontakte din læge. Du kan få en infektion, som skal behandles hurtigst muligt.

Del:
Kommentarer