Hvordan man behandler macerated sår

Hvordan man behandler macerated sår

Et macerated sår er en skade ledsaget af blød, hvid, forringende hud omkring stedet for den oprindelige skade. Maceration opstår, når for meget fugt er fanget mellem såret og dets bandage - undertiden undslipper ekssudatet (sivning af biologisk affald fra såret) og bliver fanget under bandagen, og sommetider bliver selve såret for fugtigt. Maceration gør healing vanskeligere, så det bør behandles omhyggeligt.

Fjern eventuelle gamle bandager rundt om såret og inspicer for tegn på maceration. Forfaldende hud, forfægtning eller ugunstige lugte er tegn på en infektion, der skal evalueres og behandles af en læge. Let blødt væv kan behandles hjemme, hvis patientens tilstand ikke falder.

Rengør eventuelt overskydende væske fra sårstedet ved hjælp af sterile gasbind. Kontroller såret selv for exudat og sug så meget som muligt sammen med gazeen.

Vandes eventuelt sår, der er fyldt med puss eller andet exudat. Brug en ren sprøjte med sterilt vand til at skylle rester fra såret, hvorefter du lægger vandet op med sterilt gasbind. Kun 2 oz. eller mindre vand vil være tilstrækkeligt for de fleste sår.

Behandl såret med en antiseptisk / anæstetisk creme eller spray. Bacitracin eller Neosporin er gode valg. Kun en dråbe eller to af creme eller et par pumper af sprayen vil være tilstrækkelige - målet er at dække, ikke smøre såret. Sørg for, at såret er fugtigt, men ikke vådt.

Re-bandage såret ved hjælp af en bandage, der er åndbar.

Kontroller såret hver fjerde time. Udskift bandagen, nyd et nyt ekssudat, og kontroller udviklingen i macerationen. Hvis sårets tilstand forringes, søg lægehjælp.

Tips

Hvis et sår bliver macerated selv uden ekssudat, så er problemet normalt, at såret er vådt, og bandagen blev ikke ændret korrekt. Der er ingen god grund, mangel på utilstrækkelig sårpleje, til et snit med lille eller ingen exudat at blive macereret. Hold såret fugtigt uden at være vådt, og skift bandager efter vanddypning for at undgå forurening.

Advarsler

Maceration er en alvorlig hindring for sårheling og forbedrer sandsynligvis infektionschansen. Se såret meget omhyggeligt, og kontroller patientens temperatur for at identificere tegn på systemisk infektion. Makere sår er mere tilbøjelige til at blive beskadiget af sekundære friktionsskader, så hvis såret er på et chafe-punkt, skal du træffe ekstra forholdsregler for at beskytte såret, herunder brugen af ​​moleskin.

Del:
Kommentarer