Hvordan man behandler græs hud brænd mærker

Hvordan man behandler græs hud brænd mærker

En græshud brænder er en form for friktionsforbrænding, der kommer fra kraften i din hud, der gnider mod en græsagtig overflade. Disse typer af forbrændinger er mest almindelige hos børn og atleter, der kan være faldet under en sportsaktivitet og glide over græsset. Som enhver anden form for forbrænding kan en græshud brænde være en mild hændelse eller en alvorlig skade, der kræver hospitalsbesøg. Uanset hvor alvorligt græshuden brænder, skal du udføre grundlæggende førstehjælp på brændestedet.

Rengør græshuden brænder med mild sæbe og vand. Pas på at fjerne snavs eller fremmedlegemer fra brændskaden for at undgå infektion. Skyl fuldstændigt ved at køre køligt vand over brændeskaden. Tør brændestedet grundigt, men undgå at gnide det. Det kan irritere forbrændingen yderligere. I stedet klappes branden skade tør.

Påfør en topisk antibiotikasalve, såsom Neosporin, til brændestedet for at forhindre infektion og ardannelse. Hvis du ikke har Neosporin til rådighed, vil aloe vera creme også hjælpe med at brænde skader helbrede.

Brug en steril gazeforbindelse eller en ren klud til løst at forbinde brændestedet. Forbindelsen skal være på plads, men ikke tæt nok til at begrænse forbrændingsskaden. Du ønsker at beskytte brændeskaden fra bakterier og fremmedlegemer. Du vil også forhindre gnidning mod brændestedet, hvilket kan forårsage irritation.

Søg lægehjælp så hurtigt som muligt, hvis din græshud brænder i særlig stor eller påvirker mere end et lag af huden på grund af den øgede infektionsrisiko. Dem med svage immunsystemer fra sundhedsmæssige forhold som aids, diabetes eller lupus bør også være særlig forsigtige med infektion.

Tips

Smerten fra en græshudbrænding kan sædvanligvis lindres med en over-the-counter smertelindring som acetaminophen. Hvis din smerte ikke kan beroliges af over-the-counter medicin, bør du se din læge. Han kan evaluere brændskaden og ordinere stærkere smertestillende medicin.

Advarsler

Søg lægehjælp så hurtigt som muligt for græshudsforbrændinger, der dækker et stort område eller påvirker mere end et lag af huden. Selv små, små forbrændinger på ansigt, hænder eller fødder bør overvåges af en læge, fordi de kan medføre øget ubehag. Hvis din græshud brænder har helet, og du pludselig oplever øget smerte, bemærker røde mærker, der stammer fra stedet, eller se pus, kan du få en forbrændingsinfektion. Spørg din læge om at vurdere brænskade.

Del:
Kommentarer