Hvordan man behandler et grædt sår

Hvordan man behandler et grædt sår

Ved behandling af et sår er det vigtigt at bemærke, at der er forskel på et ramt område, der græder blod, og et område der græder. Blødning er en naturlig måde for kroppen at rense bakterier fra såret ved at udvise det, mens udladning eller pus ofte kan betyde, at såret er inficeret. Dette kan vises som en lyserød, gul eller gulgrøn væske. Pus, der græder fra et septisk sår, kan også være ret lugtende. Det er vigtigt at behandle såret korrekt for at fjerne infektion og for at lade såret heles.

Stop såret fra grædende blod ved at holde det inficerede område oprejst. Små snit og grazes vil hurtigt standse blødninger alene. Anvend let tryk på et mere alvorligt sår ved hjælp af en ren klud. Efter 30 minutters konstant tryk skal såret have stoppet blødning. Hvis såret fortsætter med at bløde, søg omgående lægehjælp.

Rengør såret med klart vand eller saltopløsning. Brug ikke sæbe, da dette kan irritere såret. Alkohol kan også bruges til at rense et sår i en nødsituation. Udtræng eventuelle resterende snavs eller fragmenter af affald ved anvendelse af pincet. Hvis du ikke er i stand til helt at rense såret, skal du søge lægehjælp så hurtigt som muligt. Det er vigtigt at rense såret grundigt for at forhindre infektion. Når såret er blevet renset, skal du anvende en salve for at holde området fugtigt som Neosporin.

Sørg for, at huden omkring såret kommer sammen for at gøre det muligt at helbrede. Nedskæringer, der måler to inches eller mindre, kan lukkes ved hjælp af klæbende strimler, mens længere udskæringer eller udskæringer, der er mere end en fjerdedel af en tomme dyb, vil have sting til at lukke. Det er vigtigt at få såret lukket så hurtigt som muligt for at forhindre skadelige bakterier at komme ind og forårsage infektion. Hold såret dækket ved hjælp af bandager. Forbindelsen skal ændres og såret rengøres dagligt eller oftere, hvis det bliver snavset.

Se efter tegn på infektion, når du ændrer sårforbindelsen. Hvis såret græder, skal det rengøres ud af såret ved hjælp af vand eller saltopløsning. Hævelse, rødme og øget smerte er også tegn på infektion. Søg lægehjælp, hvis dit sår fortsætter med at græde eller virker inficeret på nogen måde. Du skal bruge et kursus af foreskrevne antibiotika, såvel som en stivkrampe skød for at rydde infektionen og for at forhindre den i at sprede sig.

Del:
Kommentarer