Hvordan man behandler en sprained thumb

Hvordan man behandler en sprained thumb

Hvordan man behandler en sprained thumb. Tommelfinger og fingerspidser er ret almindelige skader. Sprains kan forekomme som følge af sportsaktiviteter eller bare fra daglig brug og overekstraktion. Det er vigtigt at vide, hvordan man behandler enhver forstuvning, så det heler ordentligt.

Resten tommelfingeren i mindst 48 timer. En forstuvning opstår, når en muskel strækker sig og tårer, så tommelfinger musklerne har brug for tid til at helbrede. Hævning af tunge genstande eller bøjning af tommelfingeren kan forværre forstuvningen.

Påfør en ispakke umiddelbart efter skaden. Is din tommelfinger i 20 minutter, tag ispakken i 20 minutter, og anvend den igen. Fortsæt denne kolde terapi regime for de første 48 timer af skaden. Ispakningsterapi sænker temperaturen på skadestedet og reducerer hævelse.

Brug en wrap eller brace på din sprained tommelfinger. Påfør kompression omkring de skadede muskler for at stabilisere og immobilisere tommelfingeren. Dette vil helbrede forstuvningen ved at begrænse bevægelsen og reducere væskeopbygningen. En wrap bandage er normalt tilstrækkelig til en forstuvet tommel, men hvis din forstuvning er alvorlig, kan din læge anbefale en spica splintel, som immobiliserer tommelfingeren helt.

Løft tommelfingeren op. Dette vil reducere smertefuld hævelse ved at tillade noget væske at dræne væk fra skaden.

Tag en antiinflammatorisk smertelindring. Ibuprofen eller naproxen vil reducere hævelsen og betændelsen og hjælpe musklerne til at helbrede hurtigere.

Del:
Kommentarer