Hvordan læser jeg mine øje eksamen resultater?

Hvordan læser jeg mine øje eksamen resultater?

Det er let at blive forvirret efter en øjenprøve, når din læge har en recept. Det kan indeholde ord, som du ikke kender til, eller forkortelser og tal, der ikke giver mening for dig. Resultaterne anført på denne recept er intet at bekymre sig om - din øjenlæge forlader simpelthen detaljerede instruktioner om din eksamen, så din optometrist vil kunne passe dig til de rigtige briller eller kontaktlinser. Her er en kort oversigt over resultaterne af din øjenprøve, og hvad de betyder for dig.

Normale resultater

Øjne ændrer sig over tid - det er en simpel kendsgerning. Derfor kan "normale" øjenresultater variere. Du kan få brug for korrigerende briller eller linser uden alvorlige øjenproblemer. 20/20 vision kaldes ofte "perfekt" vision; i virkeligheden demonstrerer fraktionen blot et syns individuel synsevne. Du kan have 20/10 vision, hvilket betyder at du kan se fra 20 fod væk, hvad den gennemsnitlige person kun kan se om ti. 20/60 vision betyder, at du kan se fra 20 meter væk, hvilket i gennemsnit en person kan se fra 60, hvilket betyder at du måske har brug for korrigerende linser. En normal eksamen vil også teste for farveblindhed, perifert syn og makuladegenerering.

Tolkning af resultater

Nogle af de symboler, der fremgår af receptet, kan virke udenlandske. De er normalt forkortelser for forskellige områder af din vision. Kuglen "kugle", ofte forkortet "sph", bestemmer tykkelsen af ​​dine kontaktlinser. Astigmatisme er repræsenteret med "cyl" forkortelsen, som står for "cylinder", og det angivne tal er niveauet af astigmatisme, der findes i dine øjne. En kasse mærket "prisme" indeholder oplysninger om justering af dine øjne. Hvis du ikke kan se lige, kan du muligvis få brug for prismerkorrigering. Visuel skarphed bestemmes i "VA" boksen og vil ligne de ovenfor nævnte brekker. En tilføjelse til læsebriller kan også medtages.

Almindelige problemer

Du har muligvis problemer med at forstå terminologien for dine resultater. Katarakter (uklarhed i øjnene) og glaukom (optisk nervebeskadigelse) er to af de mest almindelige og kan kræve medicin eller i nogle tilfælde korrigerende kirurgi for at forhindre blindhed. Mindre almindelig er makuladegeneration, en tilstand, der påvirker synsfeltet, som normalt forlader den perifere vision intakt. Kosttilskud og laserbehandling er ofte effektive løsninger til bekæmpelse af glaukom. Mens du kan få panik over din synsstyrke, kan problemer i dette område generelt korrigeres med briller, kontakter eller laseroperation.

Del:
Kommentarer