Hvordan lærer man personlig hygiejne til voksne

Hvordan lærer man personlig hygiejne til voksne

Selvom personlig hygiejne oftest er en færdighed, der læres for børn og teenagere, skal voksne lejlighedsvis lære at tage sig af sig selv. Nogle voksne kan lide af forskellige handicap eller lidelser, der har forhindret dem i at lære om personlig hygiejne i fortiden, og andre kan simpelthen nødt til at blive påmindet. Der er et par måder at lære voksne om personlig hygiejne.

Tal med de voksne om de grundlæggende elementer i hygiejne, som forhindrer kimtransmission, såsom at vaske hænderne efter at have brugt badeværelset og dækker munden, når der nyses eller hostes. Påmind dem om, at god grundlæggende hygiejne vil hjælpe dem med at blive syge og hjælpe med til at holde andre fra at blive syge også.

Diskuter vigtigheden af ​​at vaske krop og hår for at se og føle sig ren og professionel. Derudover skal du snakke om, hvordan de føler, når andre er urene. De ønsker måske ikke at stå tæt på den pågældende person. De vil måske ikke interagere med nogen der har kropslugt. At hjælpe dem med at se på det fra et andet perspektiv kan være et nyttigt incitament.

Tal om videnskaben bag personlig hygiejne. Forskellige krop lugt er forĂĄrsaget af naturlige kemikalier, sĂĄsom feromoner og bakterier, der er tilbage pĂĄ huden, der kan skabe dĂĄrlige lugte. Hertil kommer, at kroppen kan skylle ud skadelige stoffer, sĂĄsom alkohol eller tobak, hvilket forĂĄrsager en ubehagelig lugt.

Påmind voksne af kropsfunktioner, der vedrører voksenalderen, der kræver ekstra pleje, såsom menstruation. Derudover taler det om, at seksuelt aktive voksne nemt kan overføre bakterier og infektioner til deres partner, så personlig hygiejne er også en del af at være en kærlig partner til en anden.

Lad de voksne lave en liste over hvorfor hygiejne er vigtig og eksempler pĂĄ god hygiejne. Bed dem om at starte en personlig hygiejne checkliste, som de kan bruge dagligt.

Hjælp de voksne til at oprette en daglig liste over vigtige grundlæggende hygiejneforanstaltninger, som alle skal tage, såsom at tage et bad, vaske kroppen, vaske håret, børste tænder, vaske hænder efter at have brugt toilettet og tørre sig korrekt efter brug af toilettet. Hæng det på et synligt sted og diskuter det ofte.

Del:
Kommentarer