Hvordan kan mennesker fortælle, om de har orme?

Hvordan kan mennesker fortælle, om de har orme?

Mange forskellige sorter af parasitære orme kan gøre deres vej ind i menneskekroppen gennem forurenet mad, vand eller andre miljøkilder, og de kan forårsage en lang række sundhedsmæssige problemer for værten. Symptomer, der kan indikere forekomsten af ​​orme, er fælles for andre sundhedsmæssige problemer, men folk der har mistanke om at de måske har hentet en parasit, kan lede efter bestemte tegn, der ofte ledsager tilstedeværelsen af ​​parasitære orme.

Kløe

Pinworm infektion er en almindelig forekomst hos børn, og det første tegn på, at dit barn har dem, er intens kløe omkring anus. Hvis dit barn klager over kløe, især om natten, når han ligger ned, er det en god mulighed for, at pinworms er synderen, ifølge Children, Youth og Women's Health Services.

Disse orme, der ligner små hvide tråde, og deres æg kan ofte ses med det blotte øje omkring anus eller på toilettet efter en afføring. Hvis du er usikker eller ikke kan se dem, skal du sætte et stykke klart tape over barnets anus, og ormene eller æggene holder fast ved det. En læge kan derefter placere båndet under et mikroskop for at bestemme forekomsten af ​​orme.

Anæmi

Mistanke om parasitære orme, hvis du bliver anæmisk eller udvikler en jernmangel. Orme kan udlæse næringsstoffer fra kroppen, når de er til stede i stort antal, ifølge sundhedsekspert Dr. Ann Louise Gittleman. Alvorlige angreb kan resultere i nok blodtab til at forårsage mærkbar jernmangel hos nogle mennesker.

allergier

Ifølge Dr. Ann Louise Gittleman, bør du mistanke om orme, hvis du pludselig udvikler allergiske symptomer. Ekstreme hududslæt med blærer eller fødevaresensitiviteter kan udvikle sig på grund af tilstedeværelsen af ​​orme. Søg lægehjælp for pludselig indtræden af ​​disse symptomer, da det kan indikere en infektion forårsaget af ormene. Væv bliver irriteret og betændt, når hvide blodlegemer stiger omkring parasitinfektionen.

Fordøjelsesproblemer

Mistanke om orme som årsag til forstoppelse, diarré eller maveopust. Nogle orme er i stand til at forhindre tyktarmen og gør det svært at overføre affald gennem systemet. I andre tilfælde vil kroppen reagere på tilstedeværelsen af ​​orme med diarré som et middel til at skylle toksiner fra kroppen naturligt. De parasitter, der gør deres hjem i tarmene, kan forårsage oppustethed eller gas, og orme kan også være synderen for nogle influenzalignende symptomer, herunder træthed.

Angst og rastløshed

Mistanke om orme, hvis de foregående symptomer ledsager angst eller rastløshed. Som enhver anden levende organisme producerer parasitære orme affald. Affaldet de forlader i den menneskelige krop indeholder toksiner, som kan irritere nervesystemet og forårsage angstfulde følelser eller manglende evne til at hvile.

Del:
Kommentarer