Hvordan kan en person fange hepatitis C?

Hvordan kan en person fange hepatitis C?

Historie

Hepatitis C (HCV) er en viral infektion, der påvirker leveren og millioner af mennesker i Amerika. En person kan fange HCV, når blod fra en inficeret person overføres til ikke-inficeret person. Før 1982 donerede blod og blod allerede i blodbanker blev ikke testet for smitsomme sygdomme, såsom HCV, som det er i dag. Derfor kan mennesker, der modtog blodtransfusioner eller organtransplantationer inden 1982, have fået HCV som følge heraf. Fordi alt blod nu testes for smitsomme sygdomme, når de doneres, er risikoen for at indgå HCV ved hjælp af blodtransfusion meget sjælden, hvis ikke-eksisterende. Alt i alt er Hepatitis C ikke let at fange og kan let forhindres ved at tage forholdsregler ved kontakt med blod.

Mest almindelige HCV-transmission

I dag er HCV spredt på en række måder, som omfatter deling af nåle og sprøjter eller andre lægemidler, når man bruger stoffer.

Sundhedspersonale anses for at have høj risiko for at fange hepatitis C, fordi de udsættes for blod og blodprodukter. Efter indgivelse af en injektion til en HCV-inficeret person kan de f.eks. Opretholde en nålepind og muligvis blive inficeret med viruset.

Børn, der er født til mødre, der er inficeret med virussen, kan udvikle hepatitis C. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er omkring 4 procent af spædbørn født til mødre med hepatitis C inficeret med viruset.

Anden HVC-transmission

Ifølge CDC kan Hepatitis C leve uden for kroppen ved stuetemperatur på miljøoverflader i mindst 16 timer men ikke over fire dage. Derfor kan HVC i sjældne tilfælde overføres til en ikke-inficeret person, der bruger en inficeret persons barbermaskine eller andre personlige plejeartikler, der kunne have blod på dem. Tatoveringer og piercinger, hvis de opnås ved en virksomhed, der ikke udøver effektive hygiejne- og infektionsbekæmpelsesprocedurer, kan også sætte en person i risiko for at indgå HCV.

På grund af muligheden for at overføre inficeret blod direkte til en ikke-inficeret person, kan HVC være et resultat af seksuel kontakt. Seksuel transmission er mere sandsynlig med flere partnere i forhold til et monogamisk forhold. Hvis man engagerer i groft køn og analsex, hvor der kan forekomme små tårer, er risikoen for at indgå HCV ved seksuel kontakt større.

MisforstĂĄelser

Hepatitis C kan ikke passeres ved at røre ved, kysse eller være i almindelighed kontakt med en inficeret person. HCV er ikke bestået, når en inficeret person hoster eller nyser eller ved amning. HCV kan ikke overføres ved at spise redskaber og spredes ikke gennem mad eller vand fremstillet af en inficeret person.

Forebyggelse

Fordi hepatitis C overføres gennem blodet, er nogle forholdsregler nødvendige, hvis man lever med en person, der er inficeret med viruset eller arbejder i et risikofelt som sundhedspleje. Fordi HCV også kan eksistere i tørret blod, skal du bære handsker og bruge en rengøringsopløsning, der indeholder 1 del blegemiddel til 10 dele vand, som anbefalet af CDC ved rengøring af blodforurenede overflader eller genstande. Der skal også tages skridt til at beskytte mod at komme i direkte blod til blodkontakt med en HCV-inficeret person.

Del:
Kommentarer