Hvordan helbreder et brudt rib?

Hvordan helbreder et brudt rib?

At bryde en ribbe kan være yderst smertefuldt og ubehageligt. Der er stort set ingenting du kan gøre for at hjælpe det sammen undtagen hvile og holde dig væk fra dine fødder. Der er ingen mulighed for, at benet kan nulstilles eller fastgøres. Hvis du har en brudt ribben, vil du opleve hævelse og smerte i ribbenene, hvor knoglen er brudt. Desuden kan hoste, nysen eller vejrtrækning dybt forårsage forfærdelig smerte. Du kan også opleve smerter, hvis nogen presser på din ribbe bur.

Den bedste medicin til en brudt ribbe er at få hvile. Hvis du oplever svær smerte, skal du konsultere en læge, så han kan udelukke alvorlig skade på indersiden af ​​ribbeholderen. I nogle tilfælde vil lægerne bandage dig eller give dig en ribb wrap for at holde alt på plads og for at beskytte området fra at blive ramt ved et uheld. Når en brud opstår, begynder blodkarrene omkring skaden at presse sammen, hvilket får yderligere blødninger til at stoppe. Et par timer efter at bruddet opstår, samles hæmatom eller ekstravaskulære blodlegemer for at danne en koagel. Cellerne i blodet, såvel som nogle af cellerne rundt om blodets blodplade, brydes ned og dør. Fibroblaster, en anden type celler, er i stand til at overleve og duplikere sig selv. De danner også et løs mønster af celler, som indeholder granulationsvæv eller små blodkar. Inden for få dage efter bruddet begynder cellerne at reformere og nyt væv begynder at vokse. Med tiden vil den brudte knogle blive broet af vævet knogle og brusk, og noget af knogles oprindelige styrke vil blive genoprettet. Til sidst vil knoglen genvinde al sin oprindelige styrke og blive helt helbredt.

Hvis bruddet ikke er alvorligt, tager helbredstiden 3 til 6 uger, forudsat at du hviler. Der er ingen magisk måde at få en knogle til at helbrede, fordi kroppen vil helbrede det på egen hånd i rette tid. I mellemtiden tage det nemt og tag dig ro. Efter et par uger skal du begynde at føle dig bedre. Hvis det får dig til at føle sig bedre, kan du altid pakke dit ribbe bur med gasbind eller bruge den pakning, som din læge gav dig, hvis det er relevant. Indpakning kan hjælpe med at holde ribben på plads og reducere mængden af ​​smerte, som du føler, når du trækker vejret ind, nyser eller hoster.

Del:
Kommentarer