Hvordan helbrede blærer, der har åbnet

Hvordan helbrede blærer, der har åbnet

Blærer er mere end smertefulde irriterende og generende. En blister er en boble af væske, der danner under huden som en beskyttende barriere mod nogen form for irritation. Mens de fleste blærer ofte skyldes irritation fra gnidning, især på fødderne, er der mange måder, du kan få blister fra allergi, sygdomme og endda medicin. Den klare flydende boble, der danner, mens den er smertefuld, er din krops måde at beskytte din skadede hud på. Hvis en blister forbliver intakt og uåbnet, vil den danne en beskyttende barriere for den skadede hud, men når en blister dukker op eller åbner naturligt, risikerer du infektion. Sådan beskytter og helbreder du blister, der har åbnet.

Desinficere en åbnet blister. Hvis en blærer går i stykker, skal du forsigtigt og forsigtigt vaske området med sæbe og vand, inden du tørrer området tørt. Påfør et antibiotikum creme.

Lad det trække vejret uden bandage. Tillade din åbne blister at trække vejret, afdækket, er den bedste måde at øge hastigheden på. Mens du bliver nødt til at dække det for nogle dele af dagen, skal du lade den blive afdekket så ofte som muligt.

Fjern ikke død hud. Når en blær brister, vil den åbne hudflap efterhånden tørre ud og dø og skabe en hård klap på blisterstedet. Den døde hud er stadig knyttet til levende hud, og fjernelse af det kan tillade en infektion at komme ind i det område, der stadig er i live og helbredelse. Hvis den døde hudflap er irriterende eller forårsager ubehag, bandages den ned fladt mod din hud.

Beskyt din brudte blister. Hvis du har brug for at gøre noget, der vil medføre brugen af ​​dit blærede område, som at bære sko med en blæret hæl, skal du bandage den. Dæk området med et tyndt lag af antibakteriel creme. Påfør et bandage, der er stort nok til såret, og puden øverst på bandagen med muldyr. Åbnede blærer svarer til et åbent sår, og selv med bandager vil de være smertefulde.

Brug afslappede og behagelige materialer, mens en blær er hævende. For blærer på foden, undgå at bære hæle eller syntetiske fibre, der gør dine fødder sved. For blærer på hånden, prøv at skabe en barriere med handsker. For andre blærer skal du bære let bomuld og andre åndbare fibre.

Pas på tegn på infektion. Hvis din åbne blister bliver mere smertefuld, danner et hvidt lag af puss, oser blod eller bliver betændt, skal du straks kontakte din læge. Andre symptomer på infektion kan være feber og kvalme. Ud over de tydelige tegn på infektion, kan du også se efter tegn på kløeinfektion. En staph infektion kan bestemmes af en lille rød linje, der danner fra sårstedet.

Advarsler

Tag blærer, især åbne blister, alvorligt. Infektioner forårsaget af blærer kan føre til alvorlige problemer, herunder død af vitale væv, amputation og endda død. Behandling af blærer forårsaget af eksem, diabetes, herpes, helvedesild og andre infektioner eller sygdomme kan variere, så du bør kontakte din læge, inden du starter nogen form for behandlingsregime. Hvis du mener, at du har en stiftinfektion, skal du straks kontakte din læge.

Del:
Kommentarer