Hvordan er insulinsyringer kalibreret?

Hvordan er insulinsyringer kalibreret?

Insulin, et humant hormon, er taget af diabetikere til at kontrollere blodglukoseniveauerne. Insulin kan ikke sluges, fordi det ikke overlever fordøjelsen, og er oftest injiceret subkutant (under huden) i underlivet.

Tilgængelig i en række styrker er det meget vigtigt at matche kalibrering af sprøjten med den type insulin, du tager. Forkerte doser af insulin kan føre til bevidstløshed, koma og død.

Insulindosis

Insulin doseres i enheder, ikke i volumen som de fleste andre lægemidler. Din læge vil typisk give en doseringsplan for et vist antal enheder pr. Dag.

Insulinstyrker

Der er tre styrker af insulin, der typisk er tilgængelige. De er U40, U100 og U500. Af disse er U100 den mest almindeligt anvendte til mennesker, mens U40 typisk anvendes til kæledyr. U500 anvendes kun til meget høje insulindoser.

Forskellen mellem disse styrker er antallet af insulinindhold pr. Milliliter (ml) insulinvæske. U100 har 100 enheder insulin pr. Ml, mens U40 kun indeholder 40. U500, med 500 enheder insulin pr. Ml giver mulighed for høje doser i en enkelt injektion.

Disse insulinklassifikationer er uafhængige af insulintyper. Alle insulintyper (langvirkende, kortvirkende osv.) Er tilgængelige i flere styrker.

Passer til sprøjten

En ml insulin kan indeholde et forskelligt antal enheder af insulin. Derfor skal insulinsprøjter tilpasses insulinstyrken.

U100 sprøjter har typisk en orange kasket på nålen.

Alle insulinsprøjter vil have deres tilknyttede insulintype tydeligt markeret på sprøjtens cylinder. Insulin vil også være tydeligt markeret. Brug kun den rigtige sprøjte til den type insulin, du injicerer.

MĂĄling af injektionen

Med sprøjten og insulin korrekt matchet, er der ingen konvertering nødvendig. Tallene på sprøjtens tønde repræsenterer antallet af insulinindhold i den dosis.

Forsigtig

Injektion af for lidt eller for mange insulinindhold kan have alvorlige konsekvenser.

Det hyppigst rapporterede uheld opstår, når mennesker og kæledyr behandles med forskellige styrker af insulin samtidig.

Hold forskellige insulinstyrker og tilhørende sprøjter adskilt, og spørg om farvekodede nåle sammen med din apotek.

Del:
Kommentarer