Hvordan dækker manglende tænder i munden

Hvordan dækker manglende tænder i munden

At have et hul i munden, hvor en tand eller tænder skal være, er ikke behageligt. Manglende tænder kan alvorligt påvirke hvordan du ser, ofte til værre. Enhver manglende tænder, du har indflydelse på, hvordan dine tænder slår sammen, når du bider på mad. Manglende tænder kan få mad til at blive fanget i rummene, hvilket kan føre til tandforfald og tyggegummi sygdom. Fra en kosmetisk vinkel er der flere måder, du kan kompensere for manglende tænder, lige fra kroner til partielle proteser eller et komplet sæt af proteser.

Sæt i en fast partiel protese, der almindeligvis betegnes som en bro. En bro dækker kløften i munden, der forlades af en eller flere tænder ved at skabe en "bro" mellem de eksisterende tænder. Denne type bro er limet ind i munden med dentalcement, mens en aftagelig bro kan fjernes af brugeren.

Indsæt en hue eller en krone. Hætter er den bedste mulighed for at dække huller i tænderne, når en del af tanden mangler, fordi de kan monteres på de delvise rester af en tand. De er også nyttige til propping up en eksisterende påfyldning, når tanden omkring påfyldningen er næsten væk.

Brug et sæt af tandproteser. Dette er den bedste løsning, hvis du mangler mange tænder og ønsker at dække det resulterende hul. Der er delvise og fulde tandproteser. Partielle proteser er monteret på en plast- eller metalplade eller en ramme, der er indsat i munden og holdes på plads med klemmer. Fuld tandproteser bæres, når der ikke er tænder i enten din øvre eller nedre kæbe. Øvre fuldproteser suger på din gane for at blive på plads. Hvis du bærer tandproteser, skal du sørge for at rengøre dem efter hvert måltid ved hjælp af sæbe eller tandproteser og en blød tandbørste.

Advarsler

Lavere fullere proteser er sværere at holde på på grund af bevægelsen af ​​din kæbe, så sørg for at gå til en velrenommeret tandlæge.

Del:
Kommentarer