Hvordan bruger Track Runners Math?

Hvordan bruger Track Runners Math?

Track løbere bruger matematik i deres racer- og træningsprogrammer. Sporløb er en konkurrencedygtig sport. Vægten for sporløberen er på ydeevne, og matematik spiller en vigtig rolle i bestemmelsen af ​​præstationsniveauer. For elite atleter, hvor fraktioner af et andet spørgsmål, matematik i sportsvidenskab kan være afgørende for succes.

Få tempoet rigtigt eller slut med et dårligt resultat. I løbsspil fra 400 meter / 440 meter eller mere er tempoet afgørende. Løbere, der løber meget hurtigt i de tidlige stadier, har tendens til at bremse dårligt, da de er tæt på mål. Ved længere løb gør træthed det svært at matche en konkurrents efterfølgende sprint. Som et eksempel ville løbere med en bedste 5.000 meter / 3-mile-tid på 15 minutter have problemer, hvis de gennemførte de to første omgange på mindre end to minutter.

Brug tempoet til at bestemme race taktik. I længere løbskonkurrencer bruger konkurrenterne en række taktik fra et stabilt tempo på hvert runde, midtstødsspring eller langsom start og hurtig finish. Forståelse af konkurrenters sandsynlige taktik kan hjælpe en løber med at planlægge en racestrategi. En artikel i Math Forum, Go for Gold, illustrerer, hvordan coaches kan analysere racerstatistik for en række konkurrenter til at forberede taktik til deres egne løbere (reference 1).

Gør godt af forholdene på banen. "Peak Performance" magazine rapporterede resultaterne af dr. L.G.C.E. Pugh på vindmotstand ved kørsel. Pugh beregnet, at energikostnaden ved at overvinde luftmodstanden i et tempo på 67 sekunder pr. 400 meter var omkring otte procent af den samlede energikostnad (reference 2). En skole matematisk hjemmeside, Motivate, beskrev en række forhold, der påvirker spor-idrætsudøvere, hvor eleverne kunne bruge matematik til at beregne ændringer i præstationer. Blandt problemerne var virkningen af ​​højden på ydeevne og brugen af ​​strømlinede hætter til at overvinde luftmotstanden (reference 3).

Træn til din målpræstation ved at bruge matematik til at beregne sessionhastigheder. Interval træning er en populær måde at øge udholdenhedens hastighed for begivenheder fra 1.500 meter / 1 mile til 10.000 meter / 6 miles. Atleter uddanner deres gennemsnitlige tempo til målmåltid og løber en række intervaller i race tempo. For en 1500 meter begivenhed, hvor løberen satser på et tidspunkt under fire minutter, kan sessionen være seks gange 400 meter ved 60 sekunder for hvert træningsskridt.

Brug sportsvidenskab til at optimere træningsprogrammer. Løbere kan bruge pulsmålere til at opnå forskellige træningseffekter. At køre i en bestemt pulszone i en bestemt periode kan hjælpe løbere med at forbedre laktattolerancen - en vigtig faktor i fjernkørslen. Polar hjemmeside beskriver træningszoner (reference 4). Elite udholdenheds atleter bruger sport videnskab til at beregne og forbedre konkurrencedygtige faktorer såsom den andel af maksimal iltoptagelse, som Dean Hebert forklarer i "The Running World ifølge dean" (reference 5).

Beregn aldersrelateret præstation. Ældre løbere, hvis præstationer falder naturligt med alderen, kan sammenligne deres tid med yngre løbere ved hjælp af et system udviklet til World Masters Athletics (reference 6). Indtast de bedste tider og alder, og systemet bruger matematik til at beregne aldersrelaterede tider. En 65-årig mand, der kører 5 minutter for de 1.500 meter, kører svarende til 3 minutter 46 sekunder, en elitid, der repræsenterer 91 procent af hans aldersgruppe præstation.

Del:
Kommentarer