Hvordan bringer isen hævelse ned?

Hvordan bringer isen hævelse ned?

Sænkning af blodskibene

Is fungerer som en forstærkningsmiddel, der indsnævrer blodkarrene i skadedyret og derved reducerer blodgennemstrømningen til den pågældende region. Desværre er blodgennemstrømning en naturlig helbredende enhed, der bruges af kroppen til at bringe hvide blodlegemer til stedet for skaden for at starte helingsprocessen. Mens is kan reducere hævelse ved at begrænse mængden af ​​blod og andre væsker, der kan nå stedet, kan det også sænke helingsprocessen på denne måde. Derfor bør is aldrig påføres i for lang tid. Et par minutter umiddelbart efter skaden og flere gange om dagen eller når det er ønsket vil det ikke skade, men brug aldrig is i længere end ti minutter ad gangen. Is kan også forårsage lymfesystemet i nærheden af ​​skaden at åbne op og fordybe det skadede område med væsker, som faktisk kan bidrage til svulmen og smerten ved skaden, hvis den er forladt på stedet for længe. En kortere periode på is er bedst, da fedtcellerne holder i den sænkede temperatur i en periode, selv efter at isen er blevet fjernet. Derfor føles din arm eller ben stadig kold flere minutter efter at du har fjernet isen.

Reduktion af smerter og betændelse

Anvendelse af is til en skade reducerer smerte og betændelse, men hvis det ikke gøres korrekt, kan det faktisk skade området mere ved at skabe en isbrænding på huden, som kan nedbryde hudens cellulære struktur. Påfør altid isen på toppen af ​​en klud for at beskytte huden mod yderligere skade. Den ekstreme kulde bør ikke påføres direkte på huden, da det kan forårsage mere skade end godt. Nogle ispakker leveres med en polstret stofmuffe, som du glider den frosne pakke i før brug. Derefter skal du blot binde pakken omkring skaden eller lægge den oven på huden, og den ekstreme kulde mindskes noget af lagene af stof. De fleste mennesker har en smertegrænse, der nås ret hurtigt, når isen forlades direkte på huden i længere tid end blot et par sekunder.

Ti minutter pĂĄ, 30 minutter fra

Prøv at bruge is i ti minutter lige efter skaden opstår, vent derefter en halv time og isen den igen i yderligere ti minutter. Gør dette to gange i timen så længe som nødvendigt, og hævelsen vil gå ned, huden bliver ikke forbrændt, og lymfesystemet vil gøre sit arbejde ordentligt og fjerne væsker fra skadestedet. Efter et stykke tid vil du bemærke, at hævelsen forbliver nede mellem isninger, og det er et godt tegn på, at isen har gjort sit arbejde og ikke længere er nødvendigt. Prøv at bruge isen frugtsomt, da mindre er bedst, når det kommer til at behandle skader med is.

Del:
Kommentarer