Hvordan behandler prednison TMJ?

Hvordan behandler prednison TMJ?

TMJ lidelser omfatter en gruppe tilstande, der involverer ledd og muskelsmerter i kæben. Ifølge National Institute of Dental and Craniofacial Research lider så mange som 10 millioner mennesker i USA af en form for kæbe-relateret lidelse. Den nøjagtige årsag til tilstanden forbliver ukendt, selvom visse lægemidler som prednison og andre analgetika kan være effektive behandlingsmuligheder.

TMJ lidelser

TMJ står for de temporomandibulære led, som forbinder kæbebenet til kraniet på begge sider af hovedet. Disse samlinger gør opgaver som taler, spise og ansigtsudtryk muligt. TMJ kryds er blandt de mest anvendte led i kroppen. TMJ lidelser opstår, når en af ​​eller begge disse ledd begynder at fungere. Personer, der lider af denne tilstand, kan opleve stivhed i kæben, løbende øre smerte, hovedpine og en popping eller klik på lyd, når du åbner og lukker kæben. Både muskel- og ledsmerter er mulige, enten som skarpe smerter eller en kedelig, kontinuerlig smerte.

Prednison

Prednison er en syntetisk cortiscosteroid medicin, der anvendes til behandling af tilstande, hvor inflammation er til stede. Dens formel er baseret på cortisol, et naturligt hormon udskilt af binyrerne. Den antiinflammatoriske effekt virker for at reducere smerte symptomer forbundet med TMJ. For at kroppen skal bruge prednison, skal den behandles gennem leveren og omdannes til prednisolon. Prednison kan ordineres sammen med andre lægemidler som analgetika og muskelafslappende midler afhængigt af sværhedsgraden af ​​lidelsen.

Fungere

TMJ lidelser kan udvikle sig til faktisk ledbeskadigelse i kæben, hvilket gør essentielle daglige opgaver som at spise en uhyggelig oplevelse. Fælles skade opstår, når knoglekonstruktionerne, der danner leddet, begynder at forringes. Inflammation, der fortsætter over lange perioder, kan arbejde for at fremskynde denne forværringsproces. Prednison efterligner effekterne af cortisol ved at reducere mængden af ​​inflammation i TMJ leddene. Som følge heraf falder fælles tryk og smerte symptomer falder. Prednison er normalt ordineret efter behov, når det har haft en chance for at arbejde sig gennem kroppen. Den indledende dosis kan variere fra 5 til 60 mg om dagen afhængigt af sværhedsgraden af ​​symptomer. Det kan tage op til en uge, før stoffets fulde virkninger mærkes.

Bivirkninger

Så effektivt som prednison kan være ved behandling af smerter og betændelsessymptomer, er en række mulige bivirkninger forbundet med dets anvendelse. Eventuelle bivirkninger varierer fra person til person. Korttidseffekter omfatter hovedpine, træthed, søvnløshed og eufori. Personer, der tager prednison over lange perioder, risikerer at udvikle osteoporose, depression, Cushings syndrom og type II diabetes. Denne bred vifte af bivirkninger skyldes Prednisons hormonlignende virkninger på kroppens processer.

Overvejelser

Prednison ordineres normalt som en kortvarig behandling for TMJ på grund af dets store potentiale for bivirkninger. Ikke-steroide, antiinflammatoriske lægemidler (NSAID) som ibuprofen og naproxen kan ordineres sammen med eller som et alternativ til prednison, som hjælper med at lindre smertesymptomer. Visse fødevarer som grapefrugt og dem med højt indhold af salt og kalium kan blokere kroppens evne til at absorbere Prednison, og det kan være nødvendigt at fjerne dem fra kosten. Da Prednison effektivitet afhænger af leverens evne til at syntetisere det til en brugbar form, kan personer, der lider af leverproblemer, se begrænsede resultater.

Del:
Kommentarer