Hvordan at vide, at du er tæt på at være igennem med overgangsalderen

Hvordan at vide, at du er tæt på at være igennem med overgangsalderen

Overgangsalderen vil påvirke de fleste kvinder, der begynder på omkring 51 år, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har oplevet vaginal tørhed, humørsvingninger, uregelmæssige perioder, blinker, udtynding af hår, oppustethed, søvnforstyrrelser, humørsvingninger og tab af fylde i dine bryster sammen med en sværende menstruation, er du i overgangsalderen. Du vil bemærke, at disse symptomer falder langsomt over en periode på to til 13 år. Når disse symptomer ophører helt, og du ikke har haft en menstruation i over et år, er overgangsalderen forbi.

Markér dine menstruationsperioder med en kalender, og hold styr på længden af ​​tid mellem hver periode. Hvis du har helt stoppet menstruation i et år eller længere, er det sikkert at sige, at din overgangsalderen er forbi.

Overvåg dine menopausale symptomer. Symptomer som humørsvingninger, blinklys, menstruationsspotting og vaginal tørhed er spor til at lade dig vide, at du stadig oplever overgangsalderen. Hvis du kan bestemme en nedsættelse af disse symptomer, kan du næsten være færdig med overgangsalderen. Når disse symptomer er helt væk, er din overgangsalderen forbi.

Få en blodprøve til at bestemme dit niveau af follikelstimulerende hormoner (FSH). FSH'er stimulerer kroppen til at producere æg. Hvis dit FSH niveau er over eller nær 40 internationale enheder pr. Liter, er overgangsalderen næsten forbi.

Kontakt din læge. Hvis du føler, at din overgangsalderen har været langvarig (husk, processen kan tage op til 13 år) eller du har stadig nogle symptomer, men har været menstruationsfri i et år, kan din læge give dig en eksamen og bestemme hvordan langt langs er du i overgangsalderen.

Tips

Hold en ispakke praktisk til varme sved - en kølig zap under din nakke eller på panden vil holde flashen ude af kontrol.

Advarsler

Hvis dine menopausale symptomer ledsages af høj feber eller opkastning, skal du kontakte din læge.

Del:
Kommentarer