Hvordan at spise sundt for kræftpatienter

Hvordan at spise sundt for kræftpatienter

Kræft er en sygdom, der kræver en kombination af medicinsk og ernæringsmæssig behandling for at overvinde succes. De lægemidler, som kemoterapi og stråling, kan beskadige og ødelægge raske celler, mens de kæmper for kræftcellerne. Men din krop har brug for disse sunde celler, så du kan bevare styrke gennem dine behandlinger og forbedre effektiviteten af ​​dem. Derfor er det vigtigt for kræftpatienter at spise sundt før, under og efter deres behandlinger.

Spis magert protein. Spise mad, der er højt i protein, vil give dig styrke og hjælpe din krop med at genopbygge de væv, der er blevet beskadiget af din behandling. Disse omfatter fødevarer som kylling, kalkun, magert oksekød og æg.

Spis om morgenen. Mange kræftpatienter kan finde ud af, at som dagen bærer på, begynder de at miste deres appetit. Derfor er det nogle gange bedre at lave morgenmad dit største måltid på dagen.

Drik nok væsker. Tab af appetit kan forekomme under behandlingsprocessen, især hvis nogle af de bivirkninger, du oplever, er kvalme, forstoppelse eller diarré. I disse tilfælde er det vigtigt at drikke masser af væsker, især vand. Vand vil hjælpe med at holde dig hydreret og spiller en stor rolle i, hvor godt kroppen fungerer. Carbonated drikkevarer som ginger ale er også nyttige.

Spis ofte. Hvis din appetit ikke er, hvad det plejede at være, spiser mindre måltider oftere i løbet af dagen, sikrer du, at du stadig har de næringsstoffer, du har brug for, uden at blive for fuld.

Vær forberedt. Har altid snacks klar til de dage, hvor du ikke er færdig med at spise komplette måltider. Disse kan omfatte gulerod eller selleri pinde, æbleauce og budding. Alle disse snacks har en god næringsværdi og giver din kropsholdning til din appetit vender tilbage.

Brug flydende udskiftninger. Hvis du ikke er i stand til at spise fastfood, er flydende udskiftninger en god mulighed. De, der er mælkebaserede, er store, fordi mælk tilbyder protein. Noget som en banan milkshake smager ikke kun godt, men det er godt for dig.

Spis hvad du kan lide. Du kan måske opleve, at din smag ændrer sig i en periode, og du har kun et ønske om to eller tre forskellige fødevarer. Dette er ok, så længe du spiser noget. Stick med disse fødevarer, indtil du har en smag for noget mere.

Tips

Ovennævnte tips blev foreslået gennem National Cancer Institute af kræftpatienter. Selvom de har vist sig vellykkede for mange, er alles situation anderledes. Hvis du har spørgsmål eller oplever alvorlige appetit-, væg- eller sundhedsmæssige bivirkninger fra dine behandlinger, skal du altid konsultere din læge for at få råd.

Del:
Kommentarer