Hvordan arbejder kroppens systemer sammen?

Hvordan arbejder kroppens systemer sammen?

Systemerne

Flere systemer i den menneskelige krop arbejder sammen for at hjælpe med at holde det funktionsdygtigt normalt. Disse systemer er skelet-, muskulatur-, fordøjelses-, respiratoriske, kredsløbs-, urin-, endokrine, lymfatiske, immun, reproduktive og nervøse. Når noget går galt i et system, vil det højst sandsynligt påvirke et andet system. Den bedste måde at beskytte sig mod infektioner og sygdomme på er at leve et sundt liv ved at udøve og spise sunde fødevarer.

Nervesystem

Nervesystemet har total kontrol over alle andre systemer. Systemer af kroppen reagerer pĂĄ signaler sendt ud af hjernen, som leveres via rygmarven. Nervesystemet omfatter hjernen, rygmarven og nerverne.

Skelet- og muskelsystemer

Skeletsystemet giver beskyttelse mod nervesystemet; kraniet er en beskyttende vogn, der omslutter hjernen. Knogler i rygsøjlen beskytter rygmarven. Skeletsystemet arbejder tæt sammen med det muskulære system for at give form, støtte og for at hjælpe folk med at bevæge sig. Skeletsystemet giver også beskyttelse til hjerte, lunger og nyrer.

Fordøjelsessystemet

Fordøjelsessystemet arbejder tæt sammen med alle andre systemer for at give mad og energi til alle kropsdele. Det giver næringsstoffer til systemer for at hjælpe dem med at vokse og fungere normalt. Dette system består af maven og tyktarmen.

Åndedrætsorganerne

Åndedrætssystemet arbejder også tæt sammen med alle andre systemer i kroppen. Åndedrætssystemet giver ilt til alle kropsdele. Det fjerner også kuldioxid fra det muskulære, fordøjelses-, skelet-, kredsløbs-, urin- og nervesystem. Dette system omfatter næsen, strubehovedet, luftrøret og lungerne.

Cirkulært system

Kredsløbssystemet hjælper med at flytte ilt gennem kroppen skabt af åndedrætssystemet. Dette system har også til opgave at flytte affald, der skal bortskaffes. Dette system omfatter hjerte, vener, arterier, kapillærer og blod.

Urinsystem

Urinsystemet arbejder også tæt sammen med alle andre systemer i kroppen. Det bruges til at rense blod fra kroppen. Dette system renser affald fra skelet-, muskulatur-, fordøjelses-, åndedræts-, kredsløbs- og nervesystemet. Systemet omfatter nyrer og tyndtarme.

Del:
Kommentarer