Hvor vigtigt er motion for perimenopausal kvinder?

Hvor vigtigt er motion for perimenopausal kvinder?

Perimenopause markerer overgangen fra frugtbarhed til overgangsalderen. I løbet af denne tid kan dine perioder blive uregelmæssige, og du kan begynde at opleve nogle symptomer på overgangsalderen. Mens motion er vigtigt på alle stadier af livet, kan træning under perimenopause hjælpe med at minimere ubehagelige symptomer og mindske risikoen for at udvikle kroniske tilstande, der ofte er forbundet med overgangsalderen.

Reducerer hot flashes

Hot flashes kan stave elendighed for kvinder om at gå ind i overgangsalderen, men en undersøgelse fra 2012 ved forskere ved Pennsylvania State University fandt ud af, at regelmæssig motion kan hjælpe med at reducere hot flashes. IDEA Health and Fitness Association anbefaler at bruge motion, der holder din kropstemperatur på et behageligt niveau og udøver 60 minutter om dagen i mindst 12 uger for at maksimere fordelene ved motion før overgangsalderen.

Sund kropsvægt

Når du er gammel, er du mere tilbøjelig til at gå på vej, fordi din muskelmasse har en tendens til at falde. IDEA Health and Fitness Association rapporterer, at perimenopausale kvinder plejer at være overvægtige, men regelmæssig motion kan hjælpe dig med at opretholde en sund kropsvægt og undgå hormonfremkaldt ekspansion. Regelmæssig kardiovaskulær træning, såsom løb eller cykling, brænder fedt og kan hjælpe dig med at forblive pasform, når du går over til overgangsalderen.

Mentalt helbred

Overgangsalderen kan være følelsesladet, og du kan måske finde dig selv overvældet eller endda deprimeret over forandringerne i din krop. Regelmæssig motion kan dog bidrage til at reducere både depression og angst, ifølge IDEA Health and Fitness Association. Søvn er også en nøgle til et godt helbred og for at forblive rolig i stresset, og amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse påpeger, at folk, der udøver regelmæssigt, har sundere søvnvaner.

Forebyggelse af kroniske tilstande

Kvinder har øget risiko for at udvikle osteoporose efter overgangsalderen, men National Osteoporosis Foundation rapporterer, at regelmæssig styrketræning - som f.eks. Løftevægte eller kropsvægtstræning - kan reducere risikoen for udvikling af osteoporose. I takt med alderen øges risikoen for hjertesygdomme, diabetes og kræft, men motion kan reducere risikoen ifølge amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse. CDC anbefaler 75 minutters kraftig kardio eller 150 minutter moderat kardio pr. Uge, ud over to dage om ugen med styrketræning, som virker på alle større muskelgrupper.

Del:
Kommentarer