Hvor skal man skære SCUBA Tanks

Hvor skal man skære SCUBA Tanks

Langtidsdykere ender ofte med gamle SCUBA cylindre, som ikke længere kan bruges af forskellige årsager. Måske dykning er en længe glemt hobby eller tankene kan have mislykket inspektion. Ofte ophører disse tanke med at samle støv i en garage, fordi der ikke er klare instruktioner om, hvordan man kan bortskaffe dem.

Visuel inspektion

De fleste lokale dykkerbutikker tilbyder ĂĄrlige visuelle inspektioner til deres kunder. Disse inspektioner, kaldet Visual Inspection Program (VIP), sikrer, at hver SCUBA cylinder er i korrekt stand, der skal udfyldes. Under en VIP kontrollerer en kvalificeret tekniker for rust inde i tanken eller for taltale tegn pĂĄ en revne, der begynder at danne.

Tanker, der viser tegn på indre rust, sendes ud for at være "tumblet". Tanken er fyldt omkring halvvejs med en rengøringsopløsning og tumbling medier. Tumbling medier består af små, ru partikler, der slough rust af inde i tanken. De fleste tanke kan reddes gennem denne proces, medmindre skaden er blevet for alvorlig.

Hydrostatisk testning

Hydrostatisk test er en mere kompleks test, der skal udføres hvert femte år på SCUBA cylindre. Under prøven fyldes tanken med vand og nedsænkes i et trykfyldt kammer med vand. På den måde, hvis tanken brister, vil den være mindre farlig, fordi den er fyldt med vand i stedet for stærkt komprimeret gas.

En tank, der fejler denne inspektion sjældent, kan reddes. Når den er gået i stykker, er tanken ikke længere brugbar. På dette tidspunkt er det tid til at finde et sted at skrabe tanken.

Lokal dykkerbutik bortskaffelse

Når en tank fejler hydrostatisk inspektion, eller når visuel inspektion afslører skader, der er for betydelige for at blive påvirket af tumbling, tager lokale dykkerbutikker ofte ansvaret for cylinderens bortskaffelse.

Mislykkede tanke mærkes med en "x" for at indikere, at de er fordømt. Ventiler fjernes til videresalg, da disse ofte er i god form. Cylindrene selv sælges derefter til metalforhandlere.

Skrotmetalforhandlere

Du kan omgå din lokale dykkerbutik og gå direkte til metalforhandleren. Det er vigtigt, at de er tomme, og ventilerne fjernes, så det er indlysende, at cylindrene ikke udgør nogen fare. Skrotmetalforhandlere betaler typisk pundet. En garage fuld af uønskede eller ubrugelige tanke kunne omdannes til penge hurtigt.

Tanker kan simpelthen leveres til dumpnings- eller genbrugscentret. Nogle personer på disse drop-off steder nægter at acceptere cylindre, dog i den fejlagtige tro på, at de er farlige. Disse ting, når de er tomme, er godartede; det er det komprimerede gass store tryk, der gør tanken flygtig, så en tom tank udgør ingen risiko mere end noget andet metalaffald.

Kreative anvendelser

Annoncer kan forsøge at omsætte en gammel SCUBA-tank til ny brug. Tilslutning af en cylinder til en pære kan skabe en interessant samtale-lampe. En cylinder, der er skæret i halvt, kan gøre en fremragende planter. Mulighederne er uendelige, hvis du er villig til at få dine hænder beskidte og have lidt sjov.

Del:
Kommentarer