Hvor ofte kan en forstøver bruges?

Hvor ofte kan en forstøver bruges?

Nebulisatoren er en medicinsk enhed, der hjælper med at behandle symptomer på luftvejssygdomme. Nogle gange kan patienter ikke bruge en doseringsdosisinhalator eller deres sygdom er alvorlig nok til, at forstøveren er en mere effektiv behandling, når den anvendes flere gange om dagen.

Hvad Nebulizer behandler

Patienter, der bruger en forstøver, har normalt en kronisk lungesygdom som kronisk obstruktiv lungesygdom, astma eller emfysem. Disse sygdomme i lungerne og lungesystemet forårsager problemer med vejrtrækning.

Lægen kan ordinere en forstøvning til et barn, der ikke har udviklet koordinationen, for at få en medicinsk puffe fra en doseringsdosisinhalator med indånding af åndedræt eller for en ældre person, der ikke er i stand til at gøre det samme. Fordi patienter skal være i stand til at koordinere administrationen af ​​medicin med indånding for at få størst nytte af en inhalator, kan en forstøvningsmiddel tjene det samme formål og give mere medicin og gavn for patienten.

Nebulizer Medicin

De lægemidler, der oftest anvendes i forstøvere, er bronchodilatorer som albuterol og inhalerede kortikosteroider. Albuterol hjælper med at åbne luftveje under et astmaanfald, og kortikosteroiderne hjælper med at kontrollere luftvejsbetændelse, så patienten kan trække vejret lettere. Læger foreskriver undertiden ipratroprium, atropin eller en kombination af astmamedicin, afhængigt af patientens individuelle tilstand og behov.

Hvor ofte man skal bruge forstøvningsapparatet

Læger ordinerer behandlinger flere gange om dagen for astma eller andre lungesygdomme. Disse behandlinger kan være så få som to gange om dagen eller så ofte som fire gange dagligt afhængigt af sværhedsgraden af ​​patientens tilstand. Hvis en patient har oplevet et alvorligt astmaanfald, kan hendes læge bestille, at hun bruger hendes forstøver fire gange om dagen hver sjette time i fem eller ti dage for at bringe astmaangreb under kontrol og holde det under kontrol. Lægenes mål er at stoppe hvæsen og holde den stoppet; Derfor foreskriver han flere behandlinger med forstøveren i et længere antal dage. At reagere på symptomer på hvæsen og kun give en behandling, når dette symptom er til stede, behandler ikke astma. Dette reagerer på en tilstand, der ikke er under god kontrol. For at en patient skal holde hans luftveje i en åben, ikke-betændt tilstand, skal han bruge sin forstøver til behandling mindst to gange om dagen, når han ikke har oplevet astmaangreb. Den endelige bestemmelse af, hvor ofte han skal tage forstøvningsbehandlinger i løbet af dagen, vil være op til sin læge.

HvornĂĄr skal du bruge nebulisatoren

For at forhindre kronisk astma i at blive forværret til et forlænget angreb i årets tider, hvor pollenniveauerne er højt faldende og forår-en læge kan fortælle sin patient at øge forstøverens behandlinger fra det sædvanlige antal om dagen til så mange som fire Per dag. Da patienten bliver ældre og bliver mere bekendt med sine udløsere og symptomer, kan han tage en mere proaktiv rolle i sine daglige behandlinger. Imidlertid kan hans læge bestille den øgede behandling, så patienten kan holde sig væk fra akutrummet. Det er vigtigt at tage yderligere forstøvningsbehandlinger, når allergenniveauerne er høje for at holde lungerne i at gå i spasmer. Derfor ordinerer lægen en stigning i behandlingerne.

Betydningen af ​​at bruge forstøver som foreskrevet

For at holde symptomerne under kontrol, så patienten kan forblive sund, bør hun blive vant til at bruge hendes forstøvningsmiddel medicin præcis som bestilt af hendes læge. Hun eller hendes forældre skal tage ansvaret for at holde astma under kontrol. Det betyder, at selv når hun føler sig godt og ikke har symptomer, skal hun øve symptomkontrol, så hun kan forhindre fremtidige angreb.

Del:
Kommentarer