Hvor meget protein kan spises pĂĄ Atkins dietten?

Hvor meget protein kan spises pĂĄ Atkins dietten?

Atkins-diætet steg til popularitet i 1990'erne, med sin forudsætning om at begrænse kulhydrater og få de fleste af dine kalorier fra protein, var nøglen til vægttab og godt helbred. Mens diætplanen ikke begrænser protein eller fedtindtag, spænder det på at spise fornuftige portioner og begrænser eller eliminerer stegte og panerede fødevarer.

Historie

Atkins Diet blev grundlagt af Dr. Robert Atkins, en kardiolog, der udviklede planen i begyndelsen af ​​1970'erne i et forsøg på at tabe sig selv. Atkins hævdede, at de højt proteinholdige fødevarer spist på hans kost gjorde det muligt for kroppen at forbrænde oplagret fedt, snarere end glucose, til energi. Andre lignende lav-til moderat-carb planer som South Beach Diet snart fulgt, overholder Atkins 'teori om, at kulhydratindtag var faktisk værre for din krop end fedt.

Plan

Folk på Atkins dietten er fri til at spise næsten ethvert protein beriget produkt, forudsat at det ikke er stegt eller paneret. Fødevarer på planen omfatter kylling, kalkun, hamburger, æg og nonstarchy grøntsager. Brød, pasta, korn og andre melbaserede fødevarer er næsten udelukkende forbudt, ligesom sukker og koffein. Dette gør det muligt for nogen på Atkins planen at undgå at føle sig sulten, men stadig tabe sig. Med andre ord opfordres nogen på planen til at spise protein.

Protein

Protein er Atkins diætens hæfteklammer, og det har vist sig at hjælpe med at opbygge muskler og nedbryde fedt. Fordøjelses-, åndedræts- og immunsystemerne er også afhængige af protein til funktion. Det amerikanske landbrugsministerium anbefaler forskellige mængder protein baseret på din alder og køn, typisk overalt fra 46 til 56 gram pr. Dag. På den anden side foreslår Atkins-kosten 130 til 160 gram pr. Dag.

Bekymringer

Kritikere af Atkins Diet foreslår at brænde fedt snarere end glukose til energi - en proces kendt som ketosis-kan være skadelig for nyrerne og leveren. Ketosis kan undgås ved at indtage mindst 100 gram kulhydrater om dagen. Imidlertid begrænser Atkins planen carbindtag til mindre end 20 gram pr. Dag i de første to uger og omkring 50 gram i igangværende faser. Medicinske eksperter har også rejst bekymringer om virkningerne af kosten og dens tilskud til fedtindtagelse på hjertet.

Bivirkninger og konklusion

Store mængder protein kan resultere i bivirkninger, der spænder fra hovedpine til forstoppelse til acne. Folk, der følger Atkins-planen, vides at opleve sådanne symptomer især i de første to uger, også kendt som "induktionsfasen". Dette er også når størstedelen af ​​vægttab siges at forekomme. Hvad angår hvor meget protein du kan spise på Atkins diæt, er der ingen officiel grænse. Planen er kun specifik for dens begrænsning af carbs, og ud over det understreger ideen om at spise fornuftige portioner hele dagen.

Del:
Kommentarer