Hvor meget Omega 3 skal jeg tage dagligt?

Hvor meget Omega 3 skal jeg tage dagligt?

For nylig er omega 3 fedtsyrer kommet til lys som et vigtigt og meget gavnligt helbredstilskud og en afgørende del for enhver kost. Der er en vasketøjsliste over forhold og lidelser, som omega 3'er siges at hjælpe med, og mange, som det kan hjælpe med at forhindre alle sammen. Ud over kosttilskud er der flere fødekilder, hvor man kan få omega 3'er. At vide om, hvordan man får omega 3 i din kost og hvor meget man skal spise, kan hjælpe dig med at leve en sundere livsstil.

Fordele ved Omega 3

Omega 3 fedtsyrer (eicosapentaensyre eller EPA og docosahexaensyre eller DHA) menes af eksperter at have en bred vifte af fordele og være nyttige til behandling af flere forskellige problemer, lige fra diabetes til hudforhold til depression. Omega 3 fedtsyrer menes også at hjælpe med vægttab, da de hjælper med at regulere kolesterol og insulin niveauer. Generelt er omega 3'er nødvendige for sund hjerte og hjernefunktion.

Hvor meget at tage

Tilskud, der indeholder EPA og DHA, varierer i det beløb, der findes i hver pille eller oz fisk / hørfrøolie. Daglige doser på disse kosttilskud indeholder sædvanligvis 600-900 mg EPA og DHA pr. Dag (normalt 2-3 kapsler om dagen). Hvis du behandler en bestemt tilstand, skal du arbejde med din sundhedsplejerske for at etablere en daglig doseringsrutine. Omega 3'er er ikke farlige på høje niveauer, selvom bivirkninger kan indebære forstyrret mave og gas.

Fødevarer med Omega 3s

En anden måde at få omega 3 på er gennem din kost. Det anbefales af American Heart Association at du spiser fisk to gange om ugen for at få et tilstrækkeligt indtag af Omega 3. Fede fisk som sild, sardiner, makrel, søørred, tun og laks indeholder alle høje niveauer af omega 3. Andre kilder omfatter hørfrø, rapsfrøolie, sojabønner, græskarfrø, purslan, perillafrøolie, valnødder og endda krill og alger.

Del:
Kommentarer