Hvor meget glycerin er nødvendigt for at rense øre voks?

Hvor meget glycerin er nødvendigt for at rense øre voks?

Normalt er det menneskelige øre selvrensende. Voks er naturligt fugtig og olieagtig, men over tid kan ørevoksopbygningen hærde og blive fast i øret. Glycerin er en klar væske, der findes i mange lotioner og sæber, såvel som i fødevarer og medicin. Glycerin smører, blødgør og fugter, uanset hvad det kommer i kontakt med. Derfor anvendes glycerin ofte til at fjerne enstisk ørevoks.

Fjernelse af ørevoks

Ifølge American Academy of Otolaryngology, svarer de fleste tilfælde af ørevoksblokering godt til hjemmepleje, der bruges til at blødgøre voks. Glycerin betragtes som en sikker hjemmebehandling til blødgøring af ørevoks. Der er kun brug for tre til fire dråber ad gangen. Når du lægger dråber ind i øret, skal du i henhold til Dr. Timothy C. Hain lade dråberne forblive i dit øre i to til tre minutter, så læg dig ned på et håndklæde for at lade noget overskydende glycerin dræne ud. Dr. Hain advarer også patienter om, at dette ikke skal udføres, hvis du har, eller der er potentiale, du har, en trommehindeperforation.

Ekspertindsigt

Der er flere kommercielle mærker af ørevoksdråber. Nogle hævder at de opløser ørevoks, andre siger, at de er til blødgøring. De fleste af disse mærker indeholder glycerin, samt peroxid, vand og olie. Kommercielle dråber er ikke mere effektive til fjernelse af ørevoks end almindelig glycerin. Glycerin kan findes på de fleste apoteker og købes i en flaske med en dropper.

Blødgørende ørevoks

Det amerikanske Academy of Otolaryngology anbefaler også at bruge glycerindråber før øreindsprøjtning eller skylning. Øresprøjtning er mere effektiv, hvis du blødgør ørevoks og smør dit øre 15 til 30 minutter før sprøjtning. Øresprøjtning - som almindeligvis bruges til at fjerne ørevoks - involverer at bruge en pæreprøjte til at sprøjte varmt vand i øret og skylle ørevoks.

Forebyggelse

Glycerin kan også bruges til at forhindre øre voks opbygge. Som forebyggende foranstaltning skal du bruge 2 til 3 dråber i hvert øre en gang om ugen. Husk at ørevoks produceres for at forhindre øreinfektioner. Dit mål bør ikke være at fjerne voks, men bare for at undgå blokering. Hvis du har mistanke om blokeringssymptomer, omfatter-fylde i øret, ørepine, nedsat hørelse og kløe i øret, kan du måske først se en læge. Øreinfektioner kan fremvise de samme symptomer, og en øreinfektion kræver medicinsk behandling.

Del:
Kommentarer