Hvor mange yogaposer eksisterer?

Hvor mange yogaposer eksisterer?

Asanas eller yoga udgør, er nøglen ved moderne yoga praksis. Glancing selvom mediekilder afslører hundredvis, hvis ikke tusindvis af forskellige asanas. Hver yoga-stil har favoritter, og nye præstationer inspireret af fitness og gymnastik tilføjes ofte. Selvom det er umuligt at fastlægge et præcist antal poser, vil forståelse af det grundlæggende om yogapositioner give dig et groft skøn over, hvor mange der findes.

Historiske Poses

"The Yoga Sutras of Patanjali", skrevet omkring 200 CE, giver ingen instruktion til specifikke yogapositioner. To manualer skrevet i middelalderen, "The Hatha Yoga Pradipika" og "The Shiva Samhita", indeholder 84 asanas, men giver detaljerede instruktioner på mindre end to dusin. Et arbejde fra slutningen af ​​det 17. århundrede, "The Gherand Samhita" af Chanda Kapali, hævdede, at der var hundreder af tusindvis af men gav detaljeret vejledning til kun 32 separate asanas. I den moderne tidsalder blev 200 poser skitseret af guru BKS Iyengar i sin seminaltekst "Light on Yoga."

styles

Yoga stil kendt som Ashtanga følger et sæt mønstre af asanas og forbinder bevægelser kaldet vinyasas. For eksempel omfatter Sun Salutation A syv forskellige holdninger og yderligere sekvenser af asanas for begyndere, mellemliggende og avancerede deltagere kan omfatte over 100 poser i en enkelt to timers øvelsessession (Se Reference 5). Bikram yoga, den oprindelige "hot" stil af yoga, har 26 holdninger til begyndere og opfordrer eleverne til at øve kun disse foreskrevne poser. Kundalini yoga, en stil der inkorporerer chanting såvel som bevægelse, grupperer flere asanas sammen i over to dusin klynger kaldet "kriyas" eller træningssæt, der hver er designet til at styrke forskellige dele af kroppen.

Variationer

Når det kommer til at tælle det faktiske antal stillinger, vil variationer øge længden af ​​denne liste. For eksempel har marichyasnasa eller "pose of a salvie" mindst fire forskellige variationer. På samme måde kan lotusposen være halv, fuld, bundet, fremadbøjet eller embryonisk - med dine arme trådet gennem dine ben, hænder, der holder din hage, mens du balancerer på din skæl.

Grundlæggende positioner

Du kan trygt tælle fem forskellige asana familier: balance, stående, siddende, liggende på ryggen eller liggende på din mave. Den første familie er kendetegnet ved balanceudfordringer som at støtte din vægt på en fod som i træet, på tværs af dine hænder og fødder som i den nedadvendte hund eller endda kun på dine hænder som i kråge. De andre familier kan yderligere opdeles i hvordan hver asana arrangerer rygraden: fremadbøjninger, bagudbøjninger og vendinger.

Del:
Kommentarer