Hvor mange lunges skal jeg gøre dagligt?

Hvor mange lunges skal jeg gøre dagligt?

Ja, lunges giver en af ​​de mest effektive træningsøvelser i underkroppen derude - men det betyder ikke, at du skal lave 50 ad gangen. For de fleste raske voksne er et enkelt sæt på otte til 12 gentagelser pr. Ben tilstrækkeligt og tilføjer vægte efter behov for at øge udfordringen. Ældre voksne, eller dem, der er mere interesserede i at udvikle muskulær udholdenhed i modsætning til styrke, kan være mere behagelige at gøre 10 til 15 gentagelser med mindre eller ingen tilsat modstand.

Et par undtagelser

Hvis du fokuserer udelukkende på at udvikle styrke, eller hvis du er bodybuilding, følger du en lidt anderledes træningsplan - men antallet af lunges du gør, vil gå ned, ikke op. For at opbygge styrke anbefaler det amerikanske råd for træning at gøre to til seks sæt med fire til otte gentagelser hver med to til fem minutters hvile mellem hvert sæt.

Til bodybuilders anbefaler ACE tre til seks sæt med seks til 12 gentagelser hver med 30 til 90 sekunders hvile mellem hvert sæt.

At ramme dit målnummer

Hvis du ikke kan fuldføre dit mindste mål antal lunges, bære mindre vægt eller - hvis du ikke bruger vægte - skift til en nemmere øvelse. Hvis dine benmuskler ikke er trætte, når du er færdig med dit sæt, er det tid til at bære ekstra vægt eller skifte til en mere udfordrende type lunge.

Del:
Kommentarer