Hvor mange carbs om dagen på en lav carb diæt?

Hvor mange carbs om dagen på en lav carb diæt?

Siden slutningen af ​​1990'erne har der været udbredt entusiasme for at opnå vægttab gennem en lav-carb diæt. Opfattet af nogle som en "diæt dille", blev ideen om at tabe sig ved at spise mere protein og begrænsende kulhydrat-tunge fødevarer, såsom brød og pasta, mødt med ubestridelig støtte på trods af en masse skepsis. Der er mange faktorer at overveje, før du starter en lo-carb diæt.

Fakta

Den lave kulhydrat kost steg til popularitet med Dr. Robert Atkins 'bog "Dr. Atkins New Diet Revolution. "American Academy of Family Physicians (AAFP) definerer den lave kulhydrat diæt som en, der" begrænser kaloriindtaget ved at reducere forbruget af kulhydrater til 20 til 60 g pr. Dag (typisk mindre end 20 procent af den daglige kalorieindhold indtag). Forbruget af protein og fedt øges for at kompensere for en del af de kalorier, der tidligere stammer fra kulhydrater. "AAFP siger, at den typiske lavcarbohydrater koster generelt mindre brød, pasta, korn, kartofler og ris, mens de bruger større mængder grøntsager, kød, fisk, ost og nødder.

Tælling af kulhydrater

En vurdering af lavt kulhydratopdræt af AAFP viste, at den typiske amerikanske kost bestod af 2200 kalorier om dagen, med 50 procent af kalorierne fra kulhydrater (275 gram), 35 procent af kalorierne fra fedtstoffer (85 gram) og 15 procent af kalorier fra proteiner (82,5 gram). Under Atkins-planen går de samlede daglige carbs ned til 13 gram i induktionsfasen baseret på en 1152-kalorie diæt og stiger til 35 gram i den igangværende fase baseret på en 1627-kalorieindhold. Samlet kulhydrat gram stiger til 95 per dag, når ønsket vægt er nået til vedligeholdelse. Diæt varierer i undersøgelsen, lige fra den laveste tilladte af Atkins hele vejen op til 87 gram pr. Dag tilladt af Carbohydrate Addict's Diet.

Teorier / Spekulation

Læger og andre sundhedspersonale har været skeptiske over for fordelene ved lav-carb-slankekure og mistanke om, at der er flere sundhedsrisici involveret. Mens der stadig ikke er nogen konkret medicinsk dokumentation til støtte for påstande fra dem på begge sider af argumentet, tilføjede en undersøgelse fra Defeat Diabetes Foundation i 2008 en anden risiko for listen. Undersøgelsen hævder, at hjernen har brug for energi fra kulhydrater til at fungere ordentligt, og at en lo-carb-diæt kan forhindre hjernefunktionen. Energi til hjernen kommer i form af glukose, som ofte leveres ved nedbrydning af kulhydrater. Derfor vil lav-carb diæter give hjernen mindre "brændstof" og dermed mindske dens funktion. Denne spekulation blev demonstreret som korrekt ved undersøgelsen af ​​19 kvinder fra 22 til 55 år. Denne nyere undersøgelse er ud over de langt mistænkte sammenhænge mellem lav kulhydrat slankekure og hjertesygdom.

Resultater

Som med enhver kost virker den kun så længe du holder fast i det. Den lave kulhydrat kost er ikke anderledes, og de langsigtede resultater er ikke meget anderledes end med enhver anden kost du holder fast i. Ifølge Mayo Clinic kan lav-carb dietere miste større vægt end deres modparter på en fedtholdig, lavt kalorieindhold, men vægttabet kan eller ikke kan fortsætte på lang sigt, afhængigt af engagementet i programmet.

Overvejelser

Den vanskelige del om at afgøre, om lav-carb-kost er for dig, er, at ingen er sikre på sine langsigtede konsekvenser. Ifølge Mayo Clinic er vægttab opnået gennem denne slags slankekure på grund af tabet af vandvægt, nedsat appetit, en forøget følelse af fylde og de samlede reducerede kalorier. Sammen med vægttabet kommer de mulige sundhedsmæssige fordele ved at sænke blodkolesterolet på grund af vægttab. Skulle du vælge at spise fødevarer højt i mættet fedt, falder de potentielle sundhedsmæssige fordele betydeligt.

Del:
Kommentarer