Hvor mange carbs for en diabetisk diæt?

Hvor mange carbs for en diabetisk diæt?

Ifølge den amerikanske diabetesforening er det vigtigt at lære mere om, hvordan kulhydrater påvirker blodglukoseniveauet, at få kontrol over diabetes. Der er tre generelle måder at regulere mængden af ​​kulhydrater du spiser: tæller kulhydrater, følger det glykemiske indeks og bruger plademetoden. Spørg altid din læge, før du følger en metode til carb-indtagelse. Få mere at vide om, hvilken metode der passer til dig.

Carbohydrat Counting

American Diabetes Association anbefaler at spise 45 til 65 gram kulhydrater under et måltid. Tal med din læge om det beløb, der ville være til gavn for dit blodsukkerindhold. Kulhydrater findes i de fleste fødevarer, der udelukker kød, kylling, fisk, svinekød eller skaldyr.

Den bedste plan er at holde en kulhydratbog med dig for at registrere, hvor mange kulhydrater dine måltider indeholder. Brug tid til at studere, hvor mange kulhydrater der er i din yndlings mad og del størrelser. For eksempel har en tredjedel kop pasta eller ris 15 gram kulhydrater, så påfyldning af din tallerken med spaghetti sætter dig over din kulhydratgrænse.

Når man ser på madmærker, skal man tage mærke til mængden af ​​kulhydrater pr. Portion. Tjek også mængden af ​​kalorier og fedt i fødevaren. Mange diabetikere er overvægtige og har kalorieindhold. Hvis du har problemer med at finde ud af, hvor mange kulhydrater du skal spise, spørg din læge om at anbefale en ernæringsekspert til at hjælpe dig med at planlægge måltider.

Glykæmisk indeks

Det glykæmiske indeks måler, hvor meget en kulhydratholdig føde kan hæve blodsulinindholdet. Denne teknik til at kontrollere, hvor mange kulhydrater et diabetisk spiser blev opfundet i 1981 af David Jenkins og Thomas Wolever fra University of Toronto. Metoden består i parring af en fødevare med en høj glykæmisk vurdering med en fødevare med lav glykæmisk vurdering. Høj glykemiske fødevarer er pastaer, stivelsesholdige grøntsager, ris og brød. Lavt glykæmisk vurderede fødevarer er bælgplanter, ærter, ikke-stivelsesholdige grøntsager, mest frugter og fuldkorn. At spise en høj glykæmisk mad i sig selv kan medføre, at blodsukkerniveauerne syr og falder; Med en lavglykæmisk mad kan du dog bevare blodsukkerniveauet. Pas på del størrelse når du spiser kulhydrater, fordi selvom en fødevare er lav glykæmisk for meget af det, kan blodsukker stige.

Plade Metoden

Pladen metode er en af ​​de nemmeste måder at kontrollere mængden af ​​kulhydrater du spiser i måltider. Tag en tallerken og forestil dig en lodret linje ned i midten. Derefter på den ene side skal du klippe den igen, så din plade er opdelt i tre rum. Fyld den største side med ikke-stivelsesholdige grøntsager som spinat, grønne bønner, salat, svampe eller blomkål. Fyld en af ​​de mindre sider med en stivelsesholdig mad som kartofler, fuldkornspasta, brun ris eller fuldkornsbrød. Til det sidste rum tilføjes et magert protein som hudløs kylling, kalkun, tofu, fisk, rejer eller æg. Tilsæt mejeri til måltidet med enten en 8 oz. glas mættet mælk eller en 6 oz. yoghurtbeholder. Indsæt også et stykke mellemstore frugt som et æble. Plademetoden er generelt en af ​​de første måder, som en nyligt diagnosticeret diabetiker kan bruge til at styre hendes kulhydrater og maddele.

Del:
Kommentarer